Eesti parim noor kondiiter võib sefiiritorte ja -korvikesi valmistada kinnisilmi

Eili Arula
, reporter
Copy
Oskuste võistlusel esikoha saavutanud Krislin-Britta Leinolal on kooli lõpetamiseni jäänud mõni nädal. Pärast seda soovib ta avada oma kohviku.
Oskuste võistlusel esikoha saavutanud Krislin-Britta Leinolal on kooli lõpetamiseni jäänud mõni nädal. Pärast seda soovib ta avada oma kohviku. Foto: Margus Ansu

Tartu kutsehariduskeskuse kondiitri eriala kolmanda ehk viimase kursuse õpilasele Krislin-Britta Leinolale (21) ei olnud praegu õpitav eriala üldse esimene valik. «Ma õppisin varem kaks aastat logistikat, aasta oli veel lõpetamiseni jäänud, kui avastasin, et see pole ikka minu jaoks, ning asusin hoopis kondiitriks õppima,» meenutas Leinola paari aasta tagust elumuutust. Ka tunnistas ta, et üks otsuse mõjutaid oli tõsieluseriaal «Cake Boss», kuid ise ta seesugustel võistlustel osaleda ei soovi.

Praegu võib ta täie kindlusega tõdeda, et tegi erialavahetusega ainuõige sammu. Möödunud nädalvahetusel Tallinnas peetud üleriigilisel kutsemeistrivõistlusel Noor Meister saavutas Leinola kondiitrite seas esikoha.

Leinola sõnas, et läks võistlema igasuguste ootusteta. «Sellegipoolest on võistluse ajal pidev pinge peal ning nii mõnigi hetk tundus selline, et nüüd on küll kõik nässus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles