Galerii: Euroopa päev kujunes Nooruses väga rahvusvaheliseks

Raimu Hanson
Copy

Kõrgema kunstikooli Pallas galeriis Noorus on välja pandud Põhjamaade tekstiilikunstnike loomingut tutvustav näitus «Seosed» ehk «Connections», mille avamise eel täna, Euroopa päeval rääkisid autorid endast ja oma loomingust. Näituse kuraator Aet Ollisaar avaldas rõõmu, et 18 osalevast kunstnikust olid avamisele saabunud nii paljud – 14.

Näitusel esineb kolm autorit igast osalevast riigist: Island, Norra, Rootsi, Soome, Taani ja Eesti. Väljapanek on  toonud kokku erinevad käsitlused ja vaatenurgad. Märksõnadeks on kihilisus, peegeldused, läiked ja vormid, vaatamiseks on avatud tekstiilmaterjalide erinevad olekud. Galeriis vahelduvad õhulised ja läbipaistvad kangad, vabalt voogavad lõimed, tihedad koepinnad selgelt loetavate pistete ja konkreetsete kujunditega.

Madis Liplapi kujundatud väljapanekus osalevad kunstnikud Gudrun Björgvínsdóttir, Anet Brusgaard, Kristina Daukintytė Aas, Eva Jakovits, Pia Jensen, Helga Pálína Brynjólfsdóttir, Liina Blom, My Kirsten Dammand, Elina Helenius, Ragnhild Monsen, Eva Mustonen, Janne Nes, Nina Nisonen, Anna Segelman, Heleri Alexandra Sits, Josefin Tingvall, Helle Trolle ja Päivi Vaarula.

Veel kaks näitust

Nooruse galeriis saab tänasest vaadata veel kaht uut väljapanekut: noore tekstiilikunstniku Ilja Uhlinovi esimene isikunäitust «Armastan ja muretsen» ning Crawfordi kunsti- ja disainikooli (Iirimaa), Vilniuse kunstiakadeemia (Leedu) ja kõrgema kunstikool Pallas tekstiilitudengite ühisnäitust «Puudutus» ehk «Touch».

Kõiki kolme näitust saab vaadata 25. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles