Galerii: president tervitas Tartus heategevuslikul jooksul osalejaid

Eili Arula
, reporter
Copy

Täna toimub Eestis 26 paigas rohkem kui 12 000 osavõtjaga heategevuslik teatejooks, mis kutsub toetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi  laiendamist. Tartus tuli teatejooksjaid tervitama ka president Kersti Kaljulaid.

Küüni tänaval aset leidnud teatejooksul osales ligi tuhat jooksjat. President sõnas oma tervituses, et teatejooksul osalejad on oma kollaste särkidega nagu kevadekuulutajad.

«Kas te mõistate, miks on selle jooksu nimi teatejooks?» küsis president osalejatelt ning vastas ise: «See tähendab, et selle jooksuga on edasi anda ka üks teade.» Ta kutsus jooksul osalejaid andma oma sõpradele ja pereliikmetele edasi info, et tänane jooks pole pelgalt spordivõistlus, vaid sellega püütakse aidata neid lapsi, kel pole võimalik joosta.

Ta sõnas, et iga jooksja läbib teatejooksul vaid paarsada meetrit, kuid kui kõikide teatejooksul osalejate jooksudistantsid kokku liita, ulatub läbitud maa pikkus üle 2000 kilomeetri. Seda on sama palju, kui joosta Eestist Veneetsiasse. «Sama on ka heategevusega. Kui igaüks aitab natuke, on kokku võttes ära tehtud jube palju,» lisas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles