Martin Halliku kaitsja: kindlasti pole tegemist vägistamissüüdistusega (11)

Tartu Postimees
Copy
Tatru ülikooli endine raamatukogu direktor Martin Hallik.
Tatru ülikooli endine raamatukogu direktor Martin Hallik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu ülikooli raamatukogu endise juhi Martin Halliku kaitsja Oliver Nääs teatas pressiteate vahendusel, et nn ahistamisjuhtum, mis ajakirjanduse andmetel võib lähiajal jõuda süüdistuse esitamiseni, tugineb samadele episoodidele, mida meedia on eelmise aasta augustist saadik käsitlenud.

Lextali büroo vandeadvokaadi Oliver Nääsi sõnul ei ole Hallikule etteheidetavate tegude nimekirja midagi lisandunud. «See on ikka seesama lugu, kus kriitika alla sattusid asutuse jõulupidu, välislähetuses käimine ja teised juhtumid. Tõendid nendes episoodides on töövaidluskomisjonis juba korra Martin Hallikule õiguse andnud. Hästi kokkuvõtlikult öeldes oli tegemist kontoriromantikaga, milles üks pool pettus ja on asunud esitama ebaõigeid väiteid,» kirjutas ta.

Kindlasti ei ole Nääsi väitel tegemist vägistamissüüdistusega, nagu tõlgendati seda tänases Postimehes. «Meenutagem, et Martin Halliku endine kolleeg väitis ahistamise süüdistust tõstatades tööandjale, et tal puudus Hallikuga üldse eraeluline kontakt. Kui korduvalt intiimsuhtes olemise fakt sai ümberlükkamatuks, hakkas kaebaja põhjendama seda «sisemise sõltuvusega»,» selgitas Nääs. «Selle tulemusena on siis kombineeritud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi 143 järgi, mis räägib suguühtele või muule sugulise iseloomuga teole sundimisest, kaebaja väidetava sisemise sõltuvusega intiimsuhtesse asuda.»

Kriminaalmenetlus ja tsiviilmenetlus töövaidluskomisjoni Hallikut õigeksmõistva otsuse üle on Nääsi kinnitusel küll eraldiseisvad protsessid, kuid käsitlevad ikkagi samu episoode. Kriminaalmenetlus on seotud Martin Halliku poolt tema töölepingu lõpetamise vaidlustamisega ning tema poolt avalikustatud kolleegidevahelise suhtega. «Avalik kohtumenetlus kriminaalasjas aitab kindlasti tõe välja selgitada ja Martinil enda vastu esitatud süüdistused ka avalikult ümber lükata,» lisas ta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles