Alatskivi loss sai uue juhi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Laura Lillepalu-Scott.
Laura Lillepalu-Scott. Foto: Erakogu

Alatskivi lossil on maist uus perenaine. Kaks aastat lossis vägesid juhatanud Eve Sild siirdus tööle haridus- ja teadusministeeriumisse, tema asemel asus ametisse Laura Lillepalu-Scott.

Uus juhataja tõdes, et kui talle tehti ettepanek lossiprouaks hakata, siis ühelt poolt anti talle mõtlemisaega õige napilt, teisalt oli ta aga seda mõtet mõlgutanud varemgi.

«Kui kaks aastat tagasi lossile perenaist otsiti, siis kaalusin, kas võiks kandideerida. Toona leidsin siiski, et pole veel selleks valmis, nii et mõnes mõttes on mul olnud kaks aastat mõtlemisaega,» rääkis seni erasektoris erimööbliprojektide müügijuhina töötanud Lillepalu-Scott. Eve Sillalt oli ta kaasa saanud lihtsa sõnumi: hoia seda kohta ja tee oma tööd südamega.

Alatskivi lossi juures on parajasti EASi rahastusel käimas mõisatalli renoveerimine. Et sel projektil on eraldi juht, saab Lillepalu-Scott keskenduda esmajoones külastajatega seotud teemadele.

Üheks oma esimeseks suuremaks ülesandeks peab ta lossi senisest suuremat digitaliseerimist ning jõulisemat turundamist sotsiaalmeedias, sest noored ammutavad infot peaasjalikult sealt. Peagi algaval puhkuste kõrghooajal jõuab lossi taas suveteater, kavas on kontserdid, Josephine lillepidu ja lossipäevad.

Lillepalu-Scott lisas, et turistide kõrval ei tohi ära unustada ka kohalikke elanikke, kellele toimib loss kultuurimaja ja kokkusaamispaigana. «Alatskivilased on põhjusega oma lossi üle uhked ja usun, et see nii ka jääb,» ütles vastne lossiproua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles