Tartu vabaühendused said ühiskontori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin A. Noorkõiv.
Martin A. Noorkõiv. Foto: TPM

SA Domus Dorpatensis avas oma Raekoja platsi ruumides mittetulunduslike organisatsioonide ühiskontori, kuhu mahub tegutsema kuni 15 vabaühendust.

Ühiskontoriga loodab Domus Dorpatensis edendada vabaühenduste koostööd ja arengut Tartus.

«Tahame pakkuda töökeskkonda organisatsioonidele, kel on ambitsioon midagi ühiskonnas paremaks muuta,» ütles Domus Dorpatensise projektijuht Martin Noorkõiv. Ühiskontori eeliseks on Noorkõivu selgitusel iga organisatsiooni väiksemad tegevuskulud, samuti omavahelise koostöö innustamine.

Enam mõjujõudu

«Juba üksteisega suhtlemine ja ideede vahetamine on märksa lihtsam, kui organisatsioonid jagavad kontorit,» märkis Noorkõiv.

Ta avaldas lootust, et tänu vabaühenduste koondumisele suureneb ka nende mõjujõud ühiskonnas ning Tartu muutub atraktiivsemaks töökeskkonnaks kõigile, kes on huvitatud tööst kolmandas sektoris.

«Mulle tundus vahepeal, et ainus võimalus on kolida Tallinna, kui tahan teha karjääri kolmandas sektoris. Tallinnas on Heateo SA kontor, EMSL (Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit – toim) ja mitu sotsiaalset ettevõtet,» rääkis Noorkõiv. «Aga vabaühenduste tegevus ei pea ega tohigi olla ainult Tallinna-keskne.»  

59 eurot

Kuu aja eest avatud vabaühenduste ühiskontoris tegutsevad praegu Domus Dor­patensis, Eesti Väitlusselts, MTÜ Juvente ja Tartu noortevolikogu.

«See on koht, kus korraldame TEDx Tartu konverentse ja Eesti kodanikuühiskonna nädalat, kus arendame Noorte Liidrite juhtimisportaali, kus koordineeritakse võrguväitlusi ja tehakse palju muud,» rääkis Noorkõiv.

Ruumi jagub kontoris veel vähemalt kümnele organisatsioonile ja vabakutselisele kolmandas sektoris tegutsejale. Ühe töölaua rent kontoris maksab 59 eurot kuus ning peale töönurga saab organisatsioon kasutada kahte koosolekuruumi, kohtumiste nurka ja kööki.

Avatud ühiskontor
• Vabaühenduste ühiskontor on avatud ruumiga kontor, kus töötavad koos inimesed eri organisatsioonidest ja eluvaldkondadest – see on avatud ruum kohtumiseks, töötamiseks, õppimiseks ja puhkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles