Tuntud advokaadibüroo sulgeb kontori ülikoolilinnas

Tartu Postimees
Copy
Advokaat Aivar Pilv
Advokaat Aivar Pilv Foto: Tairo Lutter

Leadell Pilv advokaadibüroo otsustas lõpetada Tartu osakonna töö ning jätkab tegevust Tallinna põhibüroo kaudu. Kuigi büroo alaline tegevuskoht on edaspidi ainult pealinnas, osutatakse ka tulevikus õigusteenust üle Eesti ning koos Läti ja Leedu kolleegidega ühise kaubamärgi Leadell all ka teistes välisriikides.

Leadell Pilv advokaadibüroo on täisteenust osutav advokaadibüroo, mille advokaate on nii  Eestis kui rahvusvaheliselt tunnustatud erinevat liiki vaidluste lahendamise, äri- ja lepinguõiguse ning maksuõiguse valdkonnas. Samuti tegeleb advokaadibüroo  perekonnaõiguse aktuaalsete probleemidega.  

Advokaadibüroo juhtivpartneri vandeadvokaat Aivar Pilve sõnul kujunes büroo partnerite sellekohane otsus pikaajalise ja põhjaliku analüüsi alusel ning õigusteenuse turul toimuvaid arenguid ja muutusi arvestades. Selle alusel tekkis küsimus eelkõige osakonna  jätkamise praktilistest kaalutlustest ja vajadusest, aga ka  majanduslikust otstarbekusest. «Ühiskonnas ja majanduskeskkonnas toimunud olulised arengud viimase 10–15 aasta  jooksul, eriti aga infotehnoloogia valdkonnas, on meile kõigile tuntavalt muutnud ka inimeste, klientide varasemaid käitumisharjumusi. Juba pikemat aega on selgelt märgatav, et kliendi valikuid advokaadi õigusabi valikul ei mõjuta enam olulisel määral teenuse pakkuja asukoht,» ütles Pilv. Ta lisas, et praktika on näidanud, et Eesti eri piirkondades tegutsevad ettevõtjad ja füüsilised isikud otsivad endale sageli advokaadi sõltumata nende tegutsemiskohast.

Pilv sõnas, et klientide poolt advokaadibüroo või konkreetse advokaadi kohta valiku tegemisel on määravaks eelkõige advokaadibüroo pakutavate õigusvaldkondade valik ning sellega seotud oskused ja kogemused, samuti spetsialiseerumine.

Praegu on advokaadiga suhtlemiseks, vajalike toimingute ja seisukohtade arutamiseks mitmeid mugavaid tehnilisi võimalusi, mis ei eelda tööprotsessi käigus iga kord advokaadi ja kliendi vahetut kohtumist. Pilve sõnul kinnitab klientide käitumine tõdemust, et kui kellelgi on soov kasutada just konkreetse advokaadibüroo või advokaadi õigusabi, siis pöörduvad nad büroo poole sõltumata kliendi elu- või tegutsemiskohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles