Laupäeval asuvad tsiklimehed kaherattalistega laulukaare all turnima (2)

Eili Arula
, reporter
Copy
Estoninan Enduro Weekend superenduro etapp toimub sel korral Tartu lauluväljakul. Võistluse korraldaja Riho Kollist näitas, kuidas saab tsikliga laulukaare all astmestikust üles turnida.
Estoninan Enduro Weekend superenduro etapp toimub sel korral Tartu lauluväljakul. Võistluse korraldaja Riho Kollist näitas, kuidas saab tsikliga laulukaare all astmestikust üles turnida. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval kell 14 algab Tartus taas igakevadine tsiklivõistlus Estonian Enduro Weekend, mis sel korral vahetas asukohta. Kui muidu turnisid tsiklimehed superenduro võistluse raames takistustest üles ja alla Vabaduse puiesteel, siis sel aastal on võistlus Tartu lauluväljakul.

Võistluse korraldaja Riho Kollist alias Lärm selgitas, et võistluspaiga vahetamisel oli kaks peamist põhjust: esiteks ei pea lauluväljakul võistluse tarvis liiklust kinni panema ning teiseks võimaldab uus võistluspaik ka rada mitmekesisemaks muuta.

«Saame kogu lauluväljaku ära kasutada, plats on rahvale vaatamiseks nagu peo peal ja tsiklimehed hakkavad siit laulukaare alt astmestikust ka üles turnima,» selgitas Kollist. Selle kinnituseks demonstreeris ta teisipäeval enda võistlustsikliga, et kaherattalisega saab üsna lobedalt laulukaare alt astmestikust üles ja alla sõita.

Et ka finaal vaatajatele põnevamaks muuta, otsustas Kollist laupäevasel võistlusel lasta finaali jõudnud sõitjad rajale paarikaupa. «Sellest saab nagu autoralli publikukatse, kus kaks sõitjat on korraga rajal ja seda on palju põnevam jälgida kui ühe mehe sõitu,» lisas ta.

Estonian Enduro Weekend läheb pärast laupäevast Tartus peetavat superenduuro võistlust edasi Leigol, kus järvede ümber korraldatakse Eesti meistrivõistluste sprindietapp.

Võistlusest võtab osa 40–50 tsiklimeest. Pealt vaadata saab tasuta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles