Professor kõneleb e-ainetest ja sojatoitudest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kolmapäeval, 14. detsembril peab Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toidu- ja keskkonnatoksikoloogia professor Tõnu Püssa ettekande toitumise väärarusaamadest.

Pole olemas absoluutseid ja muutumatuid toidutoksikoloogilisi tõdesid, rõhutas Püssa. «Hinnangud ühe või teise toiduaine kahjulikkusele võivad aja jooksul muutuda. Heaks näiteks on siin kohv. Samuti püüan ümber lükata mõned väär- või  pooltõesed arusaamad nagu seda on näiteks e-ainete mürgisus,» tutvustas Tõnu Püssa oma ettekannet.

Üritus algab kell 17 Baeri majas (Veski 4), ettekandele järgneb diskussioon.

Iga kuu teisel kolmapäeval tutvustavad maaülikooli teadlased oma uurimissuundi ning pakuvad populaarteaduslikku ajaviidet kõigile huvilistele.

Loengusarja järgmine ettekanne tuleb 11. jaanuaril, mil Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi botaanika osakonna juhataja Tiiu Kull räägib taimede maa-alusest elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles