Paranoiasse kerkis poprokilik loss

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Loss Paranoias andis singli ja video  valmimise puhul  esitluskontserdi 8. detsembril  klubis Trehv.
Ansambel Loss Paranoias andis singli ja video valmimise puhul esitluskontserdi 8. detsembril klubis Trehv. Foto: Kristjan Teedema

Popkultuuris on uudist. Tartus aasta koos pilli mänginud rokk-bluus-poppbänd Loss Paranoias andis eile välja oma esimese singli. Koos looga «Valedetektor» hakkas ilma mööda ringi käima samanimeline video.

Eile oli bänd Elmari raadios, et esitleda ühiselt valminud poprokilikku, 1980. aastate stiili meenutavat laulu «Valedetektor». Selle on noored, aga juba mitmes ansamblis mänginud muusikud salvestanud bändi stuudios Tartus Ujula tänavas.

Et aga viimane lihv oleks tipptasemel ja et Eestis õiget masterdusstuudiot ei ole, siis saatis Loss Paranoias oma salvestise interneti vahendusel lõppviimistluseks Abbey Roadi stuudiosse Londonis. Selle stuudio kuulsaim kunde on olnud ansambel The Beatles.

«Masterdamiseks kulus üllatavalt vaid üks päev,» ütles kitarrist, kitarriõpetaja ja laululooja Vilho Meier.

Seni kolm kontserti

Loss Paranoias on seni andnud vaid kolm avalikku kontserti. Kuid repertuaari on kogunenud omaloomingut juba paarkümmend lugu. Nii et mõne kuu pärast võib Abbey Road oodata tartlaste täispika CD materjali.
Koos singliga «Valedetektor» valmis samanimeline nukufilm. Seda saab vaadata You­tube’is.

Eksib aga see, kes arvab, et multika tegi Disney kompanii. Ei, midagi veel vägevamat: filmi tegid bändiliikmed ise.

Idee andis ansambli laulja Helena Virt. «Valedetektori» nukud on riidest kokku õmmeldud. Kulus ka 30 kilo liiva, vanad teksased, paar pappkasti, veidi paberit, karp plastiliini, kaks tikku ja mitu unetut ööd. Operaator tuli väljastpoolt bändi – koolipoiss Tarvi Verro, kes tahab oma tuleviku siduda kaameratööga.

Pisut eksitav nimi

Ja lõpuks bändi nimest, mis on pisut eksitav, sest kisub mälust välja hispaanialikke ansambleid.

«Kui üks paik veel siin ilmas on, kus vähegi midagi kindel, siis on see loss keset paranoiat,» selgitab bänd veebisaidil www.lossparanoias.ee.

Enne varsti saabuvat ja ammu lubatud maailmalõppu kavatseb Loss Paranoias häirimatult muusikat luua, et viimsel päeval oleks hüva soundtrack. «Nagu pole piire inimeste meeletusel, on ka bändi muusika üsna paranoiliselt varieeruv,» selgitab bänd veebis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles