Kas Veolia veab Tartu prügi Väätsale?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Veolia

Kas on õige, et AS Veolia Keskkonnateenused veab Tartust prügi Järvamaale, enam kui saja kilomeetri kaugusele Väätsa prügilasse, kuigi Torma prügila on ju Tartule lähemal, umbes 60 kilomeetri kaugusel?

Vastab ASi Veolia Keskkonnateenused Lõuna regiooni juhataja Kalle Voogla:

Suur osa prügist läheb meil ikka Tormasse. Väätsa prügilasse veame kevadest saati ehitusjäätmeid ja veidi segaolmejäätmeid, et koormad oleksid täis.

Miks siis nii, Väätsale sõit on ju kallim?

Tormas on ehitusjäätmete hind nüüd kõige kallim, kevadel tõsteti seal ehitusjäätmete hind olmejäätmete omaga samale tasemele. Püüdsime hinna üle diskuteerida, läbirääkimised käivad praegugi, aga me pole sobivat tulemust saavutanud.

Kui palju ASi Veolia Keskkonnateenused Lõuna regioon Väätsale prügi veab?

See pole kuigi suur hulk. Sorteeritud ehitusjäätmeid läheb Väätsale meie kõigist jäätmetest laias laastus kuus-seitse protsenti.

Mida Väätsale prügi vedamine tavainimesele tähendab, kas õige pea suuremat prügiarvet?

Inimesele ei tähenda see midagi, sest Aardlapalu ümberlaadimisjaamas olmeprügi vastuvõtu hind ei muutu. Selle ümberlaadimisjaama vastuvõtuhinda saab muuta vaid Tartu linnavalitsuse loal.
Usun, et olmeprügi hind peaks inimestele peagi odavamaks minema. Selline hinnamaraton lihtsalt ei saa lõpmatuseni kesta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles