Otepää on valmis võõrustama nii pühapäevasuusatajaid kui MK-etappi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää talvised maastikud. Pühajärve.
Otepää talvised maastikud. Pühajärve. Foto: Otepää vallavalitsus

Kahe nädala pärast Otepääl peetava suusatamise MK-etapi radadele on veetud juba vähemalt 25 sentimeetrit kunstlund. Samas ootab talvepealinn lumeolusid nautima ka kõiki harrastustasemel suusa-, uisu- ja kelgutamishuvilisi.


«Ettevalmistus on kulgenud edukalt,» leidis Otepää MK korralduskomitee esimees Alar Arukuusk. «Tehvandi suusaradadel on vähemalt 25 sentimeetri paksuse kunstlumest katte saanud kõik maailmakarika trassid, treeninguteks saab kasutada koguni 7,2 kilomeetri pikkust ringi.»



Aasta alguse külmalaine võimaldas Tehvandi spordikeskuses kuue lumekahuriga ette valmistada kogu MK-etapi vajadusteks kuluv kunstlumi, mida toodeti kokku ligikaudu 12 000 kuupmeetrit. «Lisaks kasutati ära ka 4000 kuupmeetrit mulluse talve lund,» kinnitas Arukuusk. Varus on veel ligi 1000 kuupmeetrit lund võimalike parandustööde tegemiseks.



Kunstlumest viiekilomeetrise raja laius on viis meetrit, sprindirajad on kaetud seitsme meetri laiuselt ning piisav lumepõhi on olemas kogu staadionil.



Võistluse korraldajate viimane koosolek peetakse 14. jaanuaril, mil rahvusvahelisele suusaliidule (FIS) tuleb teatada lõplik valmisolek.



Laupäeval, 24. jaanuaril on kavas naiste 10 km ja meeste 15 km klassikadistantsid ning pühapäeval, 25. jaanuaril jagatakse punkte sprindis.



Harrastajaile on aga lisaks Tehvandi radadele avatud ka Kääriku murdmaasuusarajad, märkis Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.



«Mäesuusatamist saab harrastada Väike-Munamäe, Ansomäe ja Kuutsemäe mäesuusakeskustes, kelgutajaid ootab Otepää

snowtub

-park, mootorkelguga saab sõita Paap Kõlari safarikeskuses ja Kuutsemäe mootorkelgurendi keskuses. Nii linnas kui ka kõikides suusakeskustes on avatud talivarustuse laenutused,» loetles Otrokova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles