Tartu lennureisijate arv kasvas tublisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Helsingi lennuk maandus Tartus 30. oktoobril.
Esimene Helsingi lennuk maandus Tartus 30. oktoobril. Foto: Margus Ansu

Suve lõpus ja sügise hakul poole tuhande kanti vähenenud Tartu lennujaama reisijate arv kasvas novembris paari tuhande ligi tänu Helsingi–Tartu lendude algusele ja Tallinna–Tartu lendude väljumisaja muutumisele. 

Tartu lennujaam teenindas novembris 1927 reisijat, nende hulgas Helsingi–Tartu liinil 1288 reisijat, Tallinna–Tartu liinil 629 reisijat ja 10 reisijat väikelendudel.    

«Väike üllatus oli, et Flybe startis hästi. Me ei osanud nii head algust oodata ja nad ise ka tõenäoliselt mitte,» ütles Tartu lennujaama juhataja Andres Taimla. Võrreldes Air Balticu Riia–Tartu lendude algusega oli Taimla sõnul Helsingisse lendajaid esimesel kuul umbes kolmandiku võrra rohkem.

Ka Tallinna reisijate hulk on kasvanud pärast seda, kui Estonian Air tõstis Tartust väljalennu päevaselt ajalt taas varahommikule. «Vahepealsed graafikumuudatused tõestasid, et meie inimesi huvitab ikkagi varane reis,» nentis Taimla. Ta oletas, et Tallinna reisijate arv kasvab veelgi, kui Estonian Air avab uusi lennuliine Tallinnast Euroopasse.

Taimla meelest ei võta Flybe ja Estonian Air üksteiselt reisijaid ära, vaid pigem täiendavad teineteist. «Flybe’iga saab Soome ja koostöös Finnairiga Euroopast väljapoole. Tallinna kaudu lennatakse rohkem Euroopasse edasi,» märkis Taimla.

Taimla avaldas lootust, et mõõn, mis tekkis pärast Air Balticu Tartust lahkumist ja Tallinna lendude kellaaegade muudatust, on nüüd ületatud. «Tahaks arvata, et sellist langust enam ei tule ja edasi läheb järjest paremaks. Eesmärk on jõuda aastas 50 000 kuni 60 000 reisijani praeguse 25 000 asemel,» lisas ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles