Tartu Ülikool müüb Toome tenniseväljakud

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi omanikku vahetav Toome tennisekeskus lükkab sel talvel käima valgustatud liuvälja, kus mängib muusika ja saab ka uiske laenata.
Peagi omanikku vahetav Toome tennisekeskus lükkab sel talvel käima valgustatud liuvälja, kus mängib muusika ja saab ka uiske laenata. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool on teinud võõrandamisotsuse Toome tenniseväljakute kohta, mille järgi müüakse ajalooline spordikompleks 151 000 euro eest Tartu akadeemilise tenniseklubiga seotud osaühingule Toome Tennis.

Ülikooli kantsler Andres Liinat ütles, et kompleksi müük oli tingitud vajadusest investeerida väljakutesse ja paviljoni.

«Ülikool tahab võõrandada neid objekte, kus meil tekib vara omamisest lisakulu. Tenniseväljakute puhul seda survet ei olnud, sest neid hooldas ja haldas tenniseklubi. Aga surve tuli sellest, et väljakud on amortiseerunud ja ülikool ei tahaks sinna oma raha suunata,» selgitas Liinat, kelle sõnul sõlmitakse notariaalne ostu-müügileping veel sellel aastal.

Ülikool pani Toome tenniseväljakud müüki ligi kaks aastat tagasi ning avalikul konkursil tegi toona parima pakkumise üks kinnisvarafirma, kellel olnuks ilmselt huvi ehitada väljakute asemele elumajad.

Kui ülikooli juhtkond oleks müügiga isegi nõustunud, siis ülikooli nõukogu oma luba ei andnud ning tehing jäi pooleli.

Tenniseklubi lobitöö

Akadeemilise tenniseklubi presidendi Toomas Liivamäe sõnul oli ülikooli nõukogu otsuse taga tenniseklubi tugev lobitöö, sest tänavu oma kaheksakümnendat sünnipäeva tähistanud klubi jäänuks muidu oma keskusest ilma.

«Lõpuks valiski ülikool partneriks akadeemilise tenniseklubi, mis nägi perspektiivis Toomel tennisemängu jätkumist,» rõõmustas Liivamägi.

Akadeemilise tenniseklubi liige ja Toome Tennis OÜ juhataja Juhan Peedimaa rääkis, et järgmisel sügisel on plaanis alustada väljakute renoveerimist ning panna keskuse ümber uus piirdeaed.

«Väljakute põhjad teeme sügisel ja uued katted paigaldatakse 2013. aasta kevadel. Peale seda on võimalik ka hoone ette võtta,» selgitas Peedimaa. Ta lisas, et praegu otsitakse ideid, kuidas saaks hoonet aasta ringi kasutada.

Kuna tennist mängitakse ainult suvekuudel, siis on hoone enamiku ajast kasutuseta olnud. Renoveeritud hoonet saaks aga Peedimaa sõnul kasutada näiteks klubina. Samuti võiks majas olla söögikoht, jõusaal või kontoriruumid.

Kuna nõukogude ajal ehitatud paviljon pole muinsuskaitse all, ei ole klubil takistusi selle asemele täiesti uus ehitada. Esialgne plaan on siiski maja renoveerida.

Talveks liuväli

Juba paari nädala pärast tahab aga akadeemiline tenniseklubi avada kunstkattega tenniseväljakul liuvälja. «Me oleme linnaga sellest aastaid rääkinud, et see sobiks sinna. Toomel käiakse ju kelgutamas ja liuväli on seal varemgi olnud,» rääkis Peedimaa.

Liuvälja ettevalmistustööd on tehtud ning selle avamine sõltub vaid külmakraadide tulekust. «Oleme selles suhtes optimistlikud, et nädala-paari pärast võib väljaku lahti teha,» lausus Peedimaa. Liuvälja rajamist on lubanud odavama veega toetada Tartu veevärk.

Linnarahvale mõeldud liuvälja kasutamise eest tuleb maksta ka sümboolne summa, mis on veel otsustamata, kuid tõenäoliselt on see üks euro. «Meil on valgustus, mängib muusika ning nädalavahetustel hakkame pakkuma sooja teed, puljongit ja pirukaid,» ütles Peedimaa.

Toome tenniseväljakutel tegutses talviti liuväli ka kuuekümnendatel ning üheksakümnendate keskel. Tennist on väljakutel mängitud juba üle saja kümne aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles