Mitme kandi mehed külastasid Hellenurme veskiemandat

Copy
Hellenurme veskiemand Mae Juske meestele selgitusi jagamas.
Hellenurme veskiemand Mae Juske meestele selgitusi jagamas. Foto: Maldo Kikkull

Lõuna-Eesti nelja meesteklubi, Elva, Sangaste, Haaslava ja Tartu mehed kohtusid 15. aprillil  Eestimaa veel viimases, vee jõul töötavas püüli- ja jahuveskis Hellenurmes.

Mõned read ja pildid saatis selle sündmuse järel Tartu Postimehele Maldo Kikkull.

Giid-veskiemand Mae Juske tutvustas meestele Hellenurme mõisa kaunist ümbrust ja mõisnike Middendorfide 1880. aastal ehitatud vesiveski ajalugu. Need siiani  töötavad  masinad pärinevad enamasti 1930. aastast ehk praeguse veskiemanda Mae Juske vanavanaisa ajast. 

Mehed ümber laua.
Mehed ümber laua. Foto: Maldo Kikkull

Nelja meesteklubi liikmed said jälgida vesiveski töötamist ja veski köögis maitsta värsket leiba või ja jookidega. Lauldi laule veskimöldrist ja tuletati meelde oma teadmisi teistest Eestimaa veskitest.

Pärastpoole pidasid nelja meesteklubi esindajad vastastikku kõnesid vanas vallamajas ja tegid kokkuvõtteid. Õnnitleti Elva klubi esimeest Tõnu Mölderit 70 aasta juubeli puhul.

Tartu klubi president Kalev Jahnson  jagas selgitusi Eestimaa meesteklubide üheksanda kokkutuleku kohta, mis leiab aset  Viimsi  vabaõhumuuseumis  11. juunil.

Ka seisab Tartu klubil 19. juunil ees spordipäev Ahja jõe kaldal Läänistes, kus  nad tähistavad ka eestlaste 150. aastapäeva  laulu- ja tantsupidu. 

Hellenurme veski.
Hellenurme veski. Foto: Maldo Kikkull
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles