ERR.ee: ERM loodab saada 500 mln krooni eurotoetust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuht Kaidi Tago näitab ERMi uue muuseumihoone maketti.
Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuht Kaidi Tago näitab ERMi uue muuseumihoone maketti. Foto: Sille Annuk

Enam kui kaks aastat kestnud otsustamise järel on kultuuri- ja turismiobjektidele mõeldud eurorahast suurima summa, 500 miljoni krooni saamise lootus Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uuel hoonel.

Eesti meremuuseum, ERM ning Tallinna teletorn sobivad riigi valikukomisjoni hinnangul kõige enam abi saama kultuuri- ja turismiobjektidele mõeldud eurorahast, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Enam kui kaks aastat tagasi esitas toonane regionaalminister Jaan Õunapuu valitsusele nimekirja, kes võiks saada osa Eesti kultuuri- ja turismiobjektidele mõeldud ligi 800 miljoni krooni suurusest Euroopa Liidu toetusrahast.

Suurima summa, 500 miljoni krooni saajana on nähtud ERMi, et see saaks Raadile praegusele tühermaale ehitada oma uue hoone.

Muuseumi direktor Krista Aru tunnistab, et käimasolevat projekteerimist rahastamisotsuse venimine pole mõjutanud.

Kokku läheks uus rahvamuuseumi hoone maksma umbes 1,4 miljardit krooni.

Kultuuri- ja turismiobjektide toetusrahale laekus 22 sobilikku taotlust, kõigile oli miinimumtaotlussummaks 50 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles