200 lauljat ja tantsijat osalesid muusikavideote filmimisel

Aime Jõgi
Copy
Laulupesa laululapsed ja Tarbatu rahvatantsijad keset filmitööd.
Laulupesa laululapsed ja Tarbatu rahvatantsijad keset filmitööd. Foto: Jane Võsso

Stuudio Laulupesa laste muusikavideod on saanud uhke täienduse: valminud on 15 uut filmilikku lauluseadet, mille vaatamiseks korraldatakse maikuus ühiseid kinoskäike nii Tartus, Tallinnas kui Pärnus.

«Need on justkui lühikesed lastefilmid, oma süžee ja jutustusega, toetades laste kasvamist ja rõõmsameelset heatahtlikkust,» rääkis stuudio juht ja laulude autor Airi Liiva.

Laulupesa laste muusikavideod hakkasid Eesti laste ja noorte südameid vallutama kaks aastat tagasi, mil ETV2 lastekanalile ilmusid esimesed muusikavideod.

Youtube'i kanalil muutusid need ülipopulaarseks, kõige edukamal, «Tahan, ei taha!», on olnud üle kahe miljoni vaataja.

Videote autor on Indrek Kasesalu, kes on teinud videoid ka Lenna Kuurmaale ja Estonian Voice'ile. Kasutatud on professionaalset valgustehnikat ja videolahendusi. Praegusel ajal võetakse niisuguste muusikafilmide tegemist ette haruharva, kuna see on väga kulukas töö.

«Laulupesa muusikavideod on kogunud populaarsust ka väljaspool Eestit, just Välis-Eesti peredes, kes on meid tänanud ja öelnud, et nad elavad teises kultuuris ning Laulupesa laulud on nende laste lemmikud ning saanud neile heaks kokkupuuteks eesti keelega,» rääkis Airi Liiva veel.

Porilaulu laulmas.
Porilaulu laulmas. Foto: Egert Tavita

Laulupesa uutes muusikavideotes osaleb üle 200 noore laulja ja tantsija. Muusikavideote filmimises ulatasid abikäe ka päästeteenistuse tuletõrjujad ja Eesti politsei.

Muusikavideos «Võidumees» osalesid lisaks lastele Eesti tippsportlased Janar Talts, Rasmus Mägi, Ain-Alar Juhanson ja Kregor Zirk. Muusikavideos «Väikene soov» osales balletisolist Maria Engel.

Laulupesa senini kõige populaarsemast muusikavideost «Tahan, ei taha» on inspiratsiooni saanud ansambel Põhja-Tallinn, kes on sellele laulule loonud ahjusooja, veel avalikkusele avaldamata pop-räpiversiooni.

Sama laulu esitavad Tartu ja Tartumaa mudilaskoorid Tartu 150. juubelilaulupeol.

Mitmetes videotes laulvad lapsed on Eesti laste seas saavutanud suure populaarsuse. Näiteks muusikavideo «Tahan, ei taha!» solist Loore All, Kanal 2 saate «Väikesed hiiglased» ja ETV «Laulukarusselli tähtede lava 2019» osaleja Gloria Raudjärv ning  ETV Laulukarusselli 2017. aasta võitja Krislin Sallo.

15 muusikavideo esitlus

Stuudio Laulupesa uusi muusikavideoid saab näha suurel ekraanil Tartu Apollo kinos 2. ja 3. mail.

2. kuni 6. maini korraldatakse Tartu, Tallinna ja Pärnu Apollo kinodes lasteaedadele ja koolidele mõeldud lisaseansse.

15. ja 16. mail näeb laiem publik uute videote kinoesitlust Pärnu ja Tallinna kinodes.

Muusikatreilerit vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles