Ülenurme kandis tabati autoroolist viis napsitanud juhti

Tartu Postimees
Copy
Puhumisreid.
Puhumisreid. Foto: Elmo Riig

Täna hommikul kontrollis politsei üle Eesti autojuhtide kainust. Viietunnise «Kõik puhuvad» politseioperatsiooni käigus pandi Tartumaal alkomeetrisse puhuma 1923 sohvrit, kellest viis oli alkoholi tarvitanuna roolis. Kõik alkoholi tarvitanud sohvrid sõeluti liiklusest välja Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Ülenurme kandis, mujal kontrollitud juhid olid kained.

Tartu patrullitalituse välijuht Sander Kullamaa tõdes nördinult, et jupp aega pole korrakaitsjad töönädala esimesel päeval ühes piirkonnas hommikuse tipptunni ajal kõrvaldanud juhtimiselt sedavõrd palju purjutanud roolikeerajaid. Teadmine, et täna hommikul joobnuna roolist tabatud juhid on vaid jäämäe veepealne tipp, paneb muret tundma ja kukalt kratsima.

«Kui autojuht pole hommikul rooli asudes oma tervislikus seisundis kindel, tasub leida kas seltskonnast või tutvusringkonnast kaine autojuht või lükata sõit üldse edasi, et olla täiesti kindel, et tervislik seisund seda lõbuks lubab. Seda peab tegema mitte politsei jaoks või kartusest trahvi saada, vaid eeskätt iseenda, oma reisijate ja teiste liiklejate turvalisuse nimel,» rääkis politseioperatsiooni läbiviinud välijuht.

Ta lisas, et ka kergem joove ja uimasus mõjutavad märgatavalt reaktsiooni kiirust ja ümbritseva tajumist. Autojuhtimine on suur vastutus ning nõuab täielikku keskendumist. Ning kui juht pole kindel, et ta tohiks rooli istuda, siis ehku peale seda teha ei tohikski. Rool ja alkohol ei tohi kokku käia ei pidu- ega argipäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles