Hollandlased investeerivad Tartu biotehnoloogiafirmasse 4,5 miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
TBD-Biodiscovery arendustöötaja Indrek Veidenberg.
TBD-Biodiscovery arendustöötaja Indrek Veidenberg. Foto: Tiina Tasa (TBD)

Hollandi ettevõte SEAL Investment B.V investeerib Tartus tegutsevasse ravimiettevõttesse TBD-Biodiscovery 4,5 miljonit eurot, mis on kõigi aegade suurim välisinvesteering Eesti biotehnoloogiaettevõttesse.

Tartu biotehnoloogiapargis tegutseva ravimite toimeaineid arendava ja müüva ettevõttega TBD-Biodiscovery liitusid Hollandi partnerid firmast SEAL Investment B.V, kes omandasid Eesti ettevõttes 30-protsendilise osaluse ning investeerivad ettevõttesse paari lähima aasta jooksul 4,5 miljonit eurot.

TBD-Biodiscovery eesmärk on hõivata koos uute partneritega arvestatav koht Euroopa veterinaaria toimeainete turul. Näiteks võib tuua ravimi toimeainet, mida kasutatakse lemmikloomade reisiebamugavuste vältimiseks. Selle ravimi toimeaine aastane maailmaturu maht on 100 kuni 200 kg. TBD-Biodiscovery on selle toimeaine geneerilises sektoris turuliider, hoides enda käes 90% maailmaturust.

Osaühingus TBD-Biodiscovery töötab ligi 40 kõrge kvalifikatsiooniga töötajat, kellest kolmandikul on doktorikraad. 95% ettevõte teenustest ja toodetest eksporditakse. Ekspordi suuremad sihtriigid on Holland, Saksamaa, Läti, Iisrael ja Lõuna-Korea.

TBD-Biodiscovery hoolib väga valdkonna jätkusuutlikkusest Eestis ja Tartus. Ettevõte teeb tihedat koostööd Tartu ülikooliga, andes oma panuse noorte keemikute kasvamisse. Ettevõte pakub üliõpilastele praktikavõimalusi ning on Eesti ja Balti keemiaolümpiaadide sponsor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles