Rehvikontrolli käigus tabati alkoholi tarbinud juht

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollis sõidukite rehve.
Politsei kontrollis sõidukite rehve. Foto: Politsei

Tartus kontrollisid liikluspolitseinikud koostöös Eesti Rehviliiduga tänavatel liigelnud sõidukite rehve ning tuvastasid seitse tõsisemat rikkumist. Lisaks tabasid politseinikud ühe alkoholi piirmäära ületanud sõidukijuhi.

Lõuna prefektuuri teatel kontrolliti ajavahemikus kell 13 - 15 samaaegselt kolmel Tartu teelõigul talverehvide olemasolu ja rehvimustri sügavust. Seitsmel juhul oli põhjust väärteomenetluse alustamiseks.

Kulunud või suverehvidega liiklevaid sõidukeid avastati kolmel juhul. Üks juht ei kasutanud turvavarustust ning kaks masinat tuli suunata erakorralisele ülevaatusele seoses katkise esiklaasiga.

«Võrreldes varasemate samalaadsete kontrollimistega, olid seekordsed tulemused üllatavalt head. Tundub, et inimesed on kohusetundlikumad, teadlikumad ja valdav osa neist sõidab ikkagi korralikel rehvidel, sest ohutus ja turvalisus on nende jaoks oluline,» sõnas Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Enn Virk.

Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist kuni 1. märtsini ning rehvi mustri minimaalne sügavus peab olema vähemalt millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles