Rahu peitub kõigi rõõmus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olev Saluveer

Ülenurme gümnaasiumi 7.b klassi õpilane Kadri Talmeister joonistas rahuplakati, mis läks Eestist ainukesena konkureerima teiste samasuguste, mujalt maailmast saadetutega Lionsi klubide organisatsiooni peakontorisse Chicagosse.

Lionsite rahvusvaheline rahuplakatite võistlus kandis tänavu nime «Children Know Peace» («Lapsed mõistavad rahu»).

Oma mõtted rahust joonistasid üles Eesti paljude koolide 11–13-aastased lapsed. Esimese valiku neist tegidki koolid. Seejärel saatsid 19 Eesti Lionsi klubi vabariiklikku vooru ühtekokku 27 rahuplakatit. Võitjaau kuulub Kadri Talmeistrile.

Kadri Talmeistri plakat on täis rõõmu. Rõõm on seal majade akendel ja ustel, isegi pilved taevas on rõõmsad. Kadri Talmeister ise ütleb, et rahu saabubki siis, kui kõik on rõõmsad.

Joonistamisülesande sai ta kunstitunnis oma õpetajalt Piret Saag-Pildilt. Kadri lisas, et see oli täiesti tavaline kunstitund ja tema ise on täiesti tavaline tüdruk, kes kuskil kunstiringis ei käi. Seepärast on ta suure tunnustuse üle väga rõõmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles