Poisid harjutasid festivaliks saltosid

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Akros akrobaatikapoisid valmistusid eile esinemiseks lausa kaks tundi.
Võimlemisklubi Akros akrobaatikapoisid valmistusid eile esinemiseks lausa kaks tundi. Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal käis ülikooli kehakultuuriteaduskonna võimlas kibe valmistumine. Võimlemisklubi Akros Veeriku kooli akrobaatikarühma Matrix poisid olid juba ärevust täis ning harjutasid hoolega saltosid.

«Poisid, mis püramiidi me teeme? » küsis treener Heigo Klaos fotograafi palve peale moodustada mõni kujund, kus akrobaadid võimalikult koos oleksid. «Teeme seda, teate küll ...» kostis Brait Susi suust samal ajal, kui käed moodustasid püramiidi.

«Ei-ei, teeme hoopis seda ... noh, neljakordset,» arvas Mihkel Reinula. Matrixi-poisid käivad kolmandas, neljandas ja viiendas klassis. Akrobaatilise võimlemisega on nad tegelenud juba kaks või mõni isegi kolm aastat. Kaksikud Armand ja Rivo Songisepp kinnitasid, et saltod ja teised ägedad trikid on nende lemmikud. «Treener on ka äge, sest ta oskab trikke nii hästi, » lisas Dan-Ronald Lokk.

400 võimlejat

Täna näeb Veeriku kooli võimlas 400 last vanuses 3–15, nad on üheksast koolist, kahest lasteaiast ning moodustavad kokku 27 võimlemisklubi. Osalevad Veeriku kool, Tamme gümnaasium, Mart Reiniku kool, Raatuse gümnaasium, Ülenurme gümnaasium, Kivilinna gümnaasium, Descartes’i lütseum, Lähte ühisgümnaasium, kunstigümnaasium, Kannikese lasteaed ja Lähte lasteaed.

Lisaks esinevad ka muude lasteaedade ja koolide lapsed võimlemisklubi Akros ja spordiklubi Finess koosseisus. Kõigil viiel aastal on kohal olnud Veeriku ja Reiniku kooli rühmad. Reiniku kooli rühmade juhendaja Kersti Poska ütles, et tema võimlemistüdrukud tahavad esineda ning võimlemisfestival on selleks suurepärane võimalus.

Poskagi oli eile pärastlõunal just treeningut alustamas. «Eks nüüd näebki, kuidas tüdrukud homseks valmis on,» ütles ta.

Kolm kategooriat

Rühmad kuuluvad kolme kategooriasse.  Liikumisrühmad esitavad tantsukavasid, kus on ka mõned võimlemise põhielemendid. Võimlemisrühmad esitavad vahendiga (lindid, pallid, rõngad jms) või vabakavasid, kus saab näha hüppeid, tõsteid ja akrobaatilisi elemente.

Samas ei käi nendesse kavadesse näiteks saltod ja pea peal seisud.

Kolmas kategooria on akrobaatikarühmad. Neid on täna laval kaks – Veeriku kooli Matrix ja kunstigümnaasiumi akrobaatikarühm. Tavaks on saanud, et iga osalev kool võtab kaasa ühe žüriiliikme.

Žürii valib 27 kavast 15 laureaati. Treener Heigo Klaos märkis, et selline valiku tegemine ei ole siiski peamine. «Tähtsaim on anda lastele esinemiskogemust ja võimalust näidata oma oskusi,» lisas ta.

Võimlemisfestival

• Täna kell 18 Veeriku kooli võimlas.

• Esineb 400 last 27 klubist, 9 koolist ja 2 lasteaiast.

• Poolteist tundi kestev etendus on pealtvaatajaile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles