Küülikute vabanemine ühes vaatuses

Copy
Lavastuses osaleb neli näitlejat: Karl Edgar Tammi (vasakult), Jaanika Tamm­aru, Agur Seim ja Siim Angerpikk.
Lavastuses osaleb neli näitlejat: Karl Edgar Tammi (vasakult), Jaanika Tamm­aru, Agur Seim ja Siim Angerpikk. Foto: Gabriela Liivamägi/Must Kast

Musta Kasti sellekevadine lavastus põhineb Piret Raua raamatul «Ernesto küülikud» ja viib vaataja kaasa mustkunstnik Ernesto seiklusi täis teekonnale. Ta püüab mitmesuguste katsumuste juures jääda endale truuks ja ühtaegu võimaldada oma hoolealustele parim saatus. Lugu näitab seda, mida inimene ühtaegu kaotada kardab ja leida loodab, ent ka seda, mida ta alati hoida ei oska.

Saali sisenev vaataja oleks jõudnud justkui tsirkusetelki. Ometi algavad Ernesto seiklused hoopis sellega, et tsirkus on varastatud ning seega tema senine teenistus kadunud. Asunud töötu tsirkuseartistina uue ameti otsinguile, leiab ta peagi väljundi küülikutalitajana.

Sellega on Ernestol peaaegu täide läinud iga mustkunstniku suur unistus – omada kübaratrikkideks vajalikku isiklikku küülikupesakonda. Sellegipoolest tuleb tal enne unistuse täielikku kordaminekut seista silmitsi mitme tragikoomilise proovilepanekuga, sest loomad tuleb farmist päästa ja neile uus kodu leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles