Ärikeskus nõuab Playtechilt valuraha

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaskusse ehitatud Playtechi serveriruumist jooksevad sajad kaablid üle büroohoone laiali. Kuhu täpselt, ei tea keegi.
Plaskusse ehitatud Playtechi serveriruumist jooksevad sajad kaablid üle büroohoone laiali. Kuhu täpselt, ei tea keegi. Foto: Sille Annuk

Emajõe Ärikeskus süüdistab augusti lõpus Plaskust välja kolinud ning sellega kesklinna suurima büroohoone peaaegu tühjaks jätnud Playtechi rendilepingu rikkumises ning nõuab Eesti-Iisraeli ühisfirmalt 80 000 eurot valuraha.

«Püüdsime nendega kokkuleppele saada, aga ei saanud,» lausus Emajõe Ärikeskuse ASi juhatuse esimees Ain Tammvere. Tema sõnul pole probleem selles, et Playtech enne lepingu lõppemist Plaskust ära läks, vaid selles, millises olukorras ruumid maha jäeti.

«See on normaalne äriprotsessi osa, et üürnikud tulevad ja lähevad, aga praegu on küsimus selles, et lepingust pole kinni peetud,» lausus Tammvere, kelle sõnul nägi üürileping ette, et majast lahkudes taastatakse ruumide esialgne seisukord, välja arvatud ruumide loomulik kulumine.

Playtechist maha jäänud ruumides ringkäiku tehes polnud pilt hull, aga Tammvere loetelu puudujääkidest oli lõputu. Välisseinadesse on puuritud umbes kümnesentimeetrise läbimõõduga augud, ukselukud on ära vahetatud ja need ei vasta tänapäeva turvanõuetele, tulekahjuandurid on ära lõhutud ja seinad viimistlemata.

Laminaatpõrandate asemele on pandud plaadid, aga köögikappide alla pole plaate pandud, turvakaamerad on valesse kohta tõstetud ning asendatud uste mõõdud on valed.

Maja juhtmeid täis

Peale selle on kogu majja veetud kilomeetreid nõrkvoolu juhtmeid, millega pole enam midagi peale hakata.

«Kõik kaabliliinid on ebavajalikke juhtmeid täis ja uusi juurde panna ei saa. Need oleks vaja kõik välja võtta ja asendada õige süsteemiga. Võib öelda, et kogu algne arvuti- ja telefonivõrgu süsteem on lõhutud ja pole taastatud,» rääkis Tammvere.

Samamoodi on kõikidele Playtechi käes olnud korrustele ehitatud omal algatusel uusi elektrisüsteeme, mille kohta pole projekti ega dokumentatsiooni ning keegi ei tea, kuhu juhtmed suunduvad.

«Meil oli kokkulepe, et nad taastavad esialgse olukorra, ja kui ei, siis kompenseeritakse. Räägime kesklinna A-pluss kategooria büroopinnast, kus kõik peab olema korras, aga selliseid ruume me ei saa rendile anda,» selgitas Tammvere, kelle sõnul oleks Play­techil olnud kõige lihtsam leppida kokku tööde maksumus ja kompenseerida remondiraha.

«Me isegi leppisime kokku kompensatsiooni summa, aga järgmisel päeval tulid nendelt juba teised arvud ja lõpuks nad ütlesid, et teevad remondi ise. Praegune olukord on nende visioon sellest, millised ruumid peaks olema, aga see ei vasta kokkulepitud tingimustele,» rääkis Tammvere.

Telora-E ehitusekspert Tiit Leirost sai tegemata tööde maksumuseks 80 000 eurot. Novembri lõpus saatis Emajõe Ärikeskus Playtechile nõude ning ootas selle nädala alguseni vastust, mida ei tulnud. «Kui rahumeelselt läbi räägitud ei saa, peame kohtusse pöörduma,» ütles Tammvere.

Kahe firma siseasi

Oktoobris Playtechi juhtimise üle võtnud Kaari Simson polnud nõus teemat pikemalt kommenteerima.

«Playtech on läbi aegade jälginud põhimõtet, et laiemat üldsust mitte puudutavaid teemasid ei ole kohane meedia vahendusel lahata. Antud küsimused puudutavad vaid Emajõe Ärikeskuse ja Playtechi vahelisi suhteid ja seetõttu leiame, et nende kajastamine meedias ei ole Playtechi-suuruse ettevõtte poolt väärikas ega põhjendatud lähenemine,» kirjutas ta vastuseks Tartu Postimehe küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles