Kohus saatis lapsi pilastanud mehe pikaks ajaks vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal Tartu kohtumajas.
Kohtusaal Tartu kohtumajas. Foto: Ain Protsin

Tartu maakohus tunnistas eile 41-aastase mehe süüdi alaealiste vägistamises ja sugulise kire vägivaldses rahuldamises alaealiste suhtes ning karistas teda 13-aastase vangistusega.

Meest süüdistatakse kokku viie alaealise suhtes toime pandud seksuaalkuritegudes, mis leidsid aset eelmisest aastast kuni selle aasta alguseni, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Kannatanutest kaks on mehe elukaaslase lapsed. Kolm kannatanut on praegu 11-aastased ning kahe ülejäänu vanus on 6 ja 16 aastat.

Mees peeti kinni tänavu 11. jaanuraril. Kohus arvestab karistuse kandmise aja algust sellest kuupäevast.

Sama otsusega tunnistas kohus süüdi ka 40-aastase naise, keda prokuratuur süüdistab kehalises väärkohtlemises. Naist süüdistatakse vähemalt ühel korral oma alaealise lapse löömises.

Õigusemõistja määras naisele tingimisi kolme kuu pikkuse vangistuse 18 kuu pikkuse katseajaga.

Menetluskulude katteks peab mees tasuma 2241,62 eurot ja naine 1023,97 eurot.

Naissüüdistatav on eelnevalt kriminaalkorras karistamata, meest on aga varem ühel korral karistatud.

Kuna tegemist on väga karmi süüdistusega ning peresiseste kuritegudega, arutas kohus kriminaalasja kinniste uste taga. Kuritegude täpsemaid asjaolusid õigusemõistja ei avalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles