Tudengid maadlevad kevadpäevadel mudas ja kastavad end Emajõkke

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Tartu tudengite kevadpäevade avaürituseks oli traditsiooniliselt pannkoogihommik juba selle nädala alguses.
Tartu tudengite kevadpäevade avaürituseks oli traditsiooniliselt pannkoogihommik juba selle nädala alguses. Foto: Margus Ansu

Sel nädalavahetusel tõmmatakse hooga käima Tartu tudengipäevade festivaliprogramm. Populaarseimateks sündmusteks on lähipäevil Karsumm ja Wipe Out.

«Kui sügisel keskendume sellele, et rebased saaks Tartuga tuttavaks, siis kevadpäevadel on plaanis pakkuda vaatemängu ja meelelahutust ka linnarahvale,» ütles Tartu tudengipäevade meediajuht Liisa Johanna Lukk.

Lennumasinaga vette

Laupäeval kell 12 algab Kaarsilla juures Wipe Out, mis tähendab, et Emajõele paigaldakse takistusrada, mida julgemad teineteisega võisteldes omal jalal läbida saavad. Praeguseks on osalejate piirarv küll täis, kuid kohale tulles on võimalik võistlusest osa võtta. «Kes ebaõnnestub, kukub paraku jõkke,» ütles Lukk.

Kes ebaõnnestub, kukub paraku jõkke, ütles Liisa Johanna Lukk.

Siiski on kohe hakkamas ka päästjad, kes vette kukkunu jõest turvaliselt välja aitavad.

Laupäeval kell 20 hakkavad Raekoja platsilt liikuma jalgratturid, kes teevad Tartule peale ligi 12 kilomeetri pikkuse ringi. Tee peal vaadatakse üle põnevamad kohad. Kogu sõitu saadab kastiautost kostev muusika.

Ka tänavu, pühapäeval kell 12 toimub Kaarsilla juures traditsiooniline tudengipäevade sündmus Karsumm. Üritusele tullakse iseehitatud lennumasinatega ning nendega liueldakse Jaan Tatika kombel sillalt otse jõkke. Võidab see, kes teeb suurema ja ilusama karsummi.

Järgmisel nädalal jätkub

Programm jätkub ka järgmisel nädalal mitmete põnevust tekitavate sündmustega.

Juba teisipäeval kell 16 leiab Küüni tänaval Kabamaja lähistel aset sündmus Tudengikokk, mis on mõeldud kõigile kokakunsti huvilistele. Igal võistlejal tuleb lahendada kulinaarne üllatusülesanne, finaali pääseb kuus tiimi.

Kaarsillal toimub sama päeva õhtul algusega kell 23 Volbripidu, kus esineb Eesti tuntuim funkmuusika bänd Lexsoul Dance Machine.

«Tuleb esinemine täiskoosseisus täisenergiaga. Kuna kontsert on lühike, siis saab see olema väga kontsentreeritud,» ütles bändi solist Robert Linna.

Kolmapäeval saab eelneva raju peo järel end vajaduse korral turgutada Atlantise kõrval Holmi pargis kell 15 algava õllejoogaga. Võetakse joogapoose ja rüübatakse samal ajal õlut kõrvale. Kes eelistab kesvamärjukest, kes alkoholivaba jooki.

Öölaulupidu tuleb

Neljapäeval kell 22 selgitatakse Silent Disco tantsumaratonil Jakobi 5 spordisaalis välja Tartu tantsukuningas, kes tantsupõrandal kõige kauem vastu peab. Kel huvi võistlusel osaleda puudub, saab siiski nautida pidu kõrvaklappidega.

Reedel toimub üle mitme aasta taas mudamaadlus, milles võtavad sel korral mõõtu nii naised kui ka mehed. Üritus algab Küüni tänaval kell 22.

Festivali viimasel õhtul, laupäeval, 4. mail kell 21 peetakse Raadil Tartu lumepargis tudengite öölaulupidu. Linnarahvas ja üliõpilased on oodatud liikuma sündmuspaika kell 20 Raekoja platsilt algava rongkäiguga. 

Festivali programmi ja kõikide kaasürituste kohta saab infot Tartu tudengipäevade kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles