Teel mängule paraja ehmatuse üle elanud FC Elva edenes karikasarjas nelja parema sekka

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Elva keskkaitsja Martin Thomson sai juubeldada juba 3. minutil, kui avas standardolukorra järel mänguskoori.
Elva keskkaitsja Martin Thomson sai juubeldada juba 3. minutil, kui avas standardolukorra järel mänguskoori. Foto: Kuvatõmmis

Eesti jalgpalli karikavõistlustel jätkus FC Elva edutee. Teisipäeva õhtul alistati veerandfinaalis võõrsil poole tuhande pealtvaataja silme all FC Tabasalu 5:1 ning jõuti nelja parema sekka.

Elva meeskonna teekond Põhja-Eestisse algas paraja ehmatusega, kui mõni kilomeeter pärast Tartut lõhkes nende bussil suure pauguga rehv. Jalgpallurite ühise ponnistuse tulemusel saadi kahekümne minutiga bussile siiski uus rehv alla ja sõit Tabasallu võis jätkuda. Meeskonna peatreener Veiko Haani sõnul jõudsid nad sihtkohta pool tundi plaanitust hiljem, kuid väga suurt mõju vahejuhtum tema hinnangul meestele siiski ei avaldanud.

Kohtumine algas Elvale suurepäraselt, kui juba 3. minutil avas nende keskkaitsja Martin Thomson mänguskoori, kuid seejärel haaras initsiatiivi kodumeeskond ning kakskümmend minutit hiljem saavutsidki nad viigivärava. 35. minutil taastas Thomson lõunaeestlaste eduseisu ning Veiko Maidla, Veiko Küti ja Kaarel Tinni teise poolaja tabamustest võeti lõpuks ikkagi kindel võit.

«Kuni seisuni üks-üks oli tegelikult väga võrdne mäng, kuid tundus, et esimese 25 minutiga raiskas Tabasalu oma energia suuresti ära ning seejärel oli mäng juba meie kontrolli all,» kõneles Haan. Ta lisas, et mida mäng edasi, seda enam võis ka aduda, nende meeskond mängib esiliigas, Tabasalu aga aste madalamal.

Kuna Tartu JK Tammeka kaotas samal ajal karikavõistluste veerandfinaalis lisaaja eelviimase minuti väravast 1:2 Nõmme Kaljule, on Elva osutunud ka tänavuse karikasarja parimaks Lõuna-Eesti klubiks. Veiko Haan ütles, et pilvedesse tõusmiseks siiski väga põhjust ei ole, kuna seni on neid väga palju abistanud ka soodne loos.

Nelja parema seas tuleb Elvale igal juhul vastane meistrisarja meeskondade seast. Nõmme Kalju kõrval lähevad loosirattasse tänaste, Narva Transi ja Mardu linnameeskonna ning Paide linnameeskonna ja Tallinna FCI vaheliste matšide võitjad. Kuigi esmapilgul võiks neist Elvale kõige paremini sobida Maardu (eeldusel, et nad Narvat võidavad), ütles Haan, et just maardukaid tahetaks enda vastastena näha kõige vähem.

«Eelmisel hooajal esiliigas kaotasime neile kõik neli mängu ning oleme kahe viimase aasta jooksul kohtunud nendega juba üheksa korda. Praeguses faasis oleks meie jaoks kõige ilusam loos see, kui saaksime kodumängu, ükskõik kas Paide, Levadia või Transi vastu,» rääkis Haan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles