Hübriidautod saavad Tartus tasuta parkida veel poolteist aastat

Tartu Postimees
Copy
Hübriidauto.
Hübriidauto. Foto: Marko Saarm

Tartu linnavalitsus saatis linnavolikogule parkimistasu määruse muutmise eelnõu, milles tehakse ettepanek lõpetada osaliselt elektrimootorite jõul liikuvate sõidukite ehk hübriidsõidukite juhtide vabastus parkimistasu maksmisest, kuna hübriidsõidukeid tulevat tänavatele järjest rohkem. 

Linnavalitsus põhjendab, et kui täielikult elektrimootori jõul liikuvatel sõidukitel kohalik CO2 emissioon puudub, siis hübriidsõiduki puhul kohalikust nullemissioonist rääkida ei saa, sest selline sõiduk tarbib keskmiselt kolmandiku ulatuses nn rohelist elektrit ja 2/3 ulatuses fossiilset kütust.

Linnavalitsus peab keskkonnasäästlikest eesmärkidest lähtuvalt vajalikuks muuta kehtivat määrust ja jätta tasuta parkimisvõimalus ainult täielikult elektrimootorite jõul liikuvatele sõidukitele. Ka teistes Eesti linnades ei võimaldata hübriidsõidukitele tasulisel parkimisalal tasuta parkimist. Muudatus hakkaks Tartus kehtima 1. jaanuarist 2021.  

Eelnõus nähakse ette ka täiendav viivistasu määr, mis on 15 eurot ja mis määratakse parkimistasu maksmisel väiksema tariifi järgi. Praegu kehtib Tartus ainult üks viivistasu määr – 30 eurot. Kui eelnõu volikogus heaks kiidetakse, siis tuleb poole väiksemat viivistasu maksta juhul, kui parkimistasu on tasutud väiksema määra järgi (nt A-piirkonnas parkides makstakse B-piirkonna tariifi järgi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles