Tartu jagas välja esimesed digitaliseerimistoetused

Tartu Postimees
Copy
OÜ Afterone freesimise osakonna juhataja Ivo Kase.
OÜ Afterone freesimise osakonna juhataja Ivo Kase. Foto: Afterone OÜ

Tartu linn jagas välja esimesed 5000 euro suurused tootmise digitaliseerimise toetused. Need said CNC-freesimise ja -treimistöödega tegelev Afterone ning tööstuslikke köögiseadmeid ja -mööblit tootev Inox Baltic.

Ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau sõnul on ettevõtted tänavu märtsis avatud digitaliseerimistoetuse hästi vastu võtnud ning lisaks esimestele toetusesaajatele on mitu taotlust veel hindamisel.

«Tootmise või protsesside digitaliseerimine on tootmisettevõtete konkurentsivõime seisukohalt kriitilise tähtsusega ettevõtmine ja meil on hea meel, et Tartu tootmisettevõtted peavad seda oluliseks,» ütles Blumenau.

Digitaliseerimistoetuse eesmärk on tootmisettevõtete konkurentsivõime suurendamine digitaalsete lahenduste kasutuselevõtu abil.

Toetuse suurus on kuni 5000 eurot ettevõtte kohta ja ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti. Toetust saavad taotleda töötleva tööstuse tegevusvaldkonnas tegutsevad ettevõtted, kelle asukoht äriregistri järgi on Tartus, tootmine võib aga toimuda nii Tartu linnas kui Tartu maakonnas.

Toetuse saamiseks tuleb ettevõttel enne teha digitaliseerimise audit, mis annab ülevaate kitsaskohtadest ja paneb paika nende lahendamise prioriteetsuse. Linnapoolne toetus ongi mõeldud auditis esile tõstetud tegevuste elluviimiseks.

Tartu tänavuses eelarves on toetuse andmiseks eraldatud 60 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles