Galerii: linnapea pani maamessi avasündmusel kartuli mulda

Eili Arula
, reporter
Copy

Täna keskpäeval avasid Tartu linnapea Urmas Klaas ja maamessi korraldajad Alo Pettai ja Margus Kikkul Tartu raeplatsil messinädala. Et tänavu ilutseb maamessi vapil kartul, panid messikorraldajad koos linnapeaga potti kasvama kaks kartulit, mis jäävad idanema, kasvama, õitsema ja loodetavasti ka hilissuvel saaki andma linnapea kabinetti.

Tavaks on saanud, et maanädala avamisel annab linnapea linnavõimu sümboolselt nädala lõpuni üle maameestele. «Ma olen väga tänulik, et messikorraldajad muudavad igal aastal Tartu maaelukeskuseks,» märkis linnapea Urmas Klaas.

Maamessi korraldaja ASi Tartu Näitused juht Alo Pettai lisas, et hea meelega külvaks ta messi auks terve raeplatsi kartulit täis. Siiski piirdusid Pettai ja Klaas kahe kartulimugula potti pistmisega. Eesti taimekasvatuse instituudi kartuliteadlase Aide Tsahkna näpunäidete järgi panid linnapea ja messikorraldaja mulda Eestis aretatud kartulid «Maret» ja «Teele». Messikorraldajad lubasid käia aeg-ajalt kontrollimas, kas linnapea kabinetis kartul ikka õigel ajal õitseb ning ka tublit saaki annab.

Maamess algab Tartu Näituste messikeskuse sees ja ümber neljapäeval ning kestab laupäeva õhtuni. Tänavune maamess Tartus on juba 27. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles