Aastaid haritud põllult tuli välja seitse betooniläbistavat mürsku

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktorist leidis aastaid haritud põllult seitse betooniläbistavat mürsku.
Traktorist leidis aastaid haritud põllult seitse betooniläbistavat mürsku. Foto: Lõuna-Eesti pommigrupp

Eile keskpäeval märkas traktorist Jõgeva maakonnas Põltsamaa vallas Vägari külas põlluharimisel põllu peal ühte mürsku.

Demineerijad kontrollisid ala üle ja leidsid 40 sentimeetri sügavuselt maa seest veel kuus 150-millimeetrist mürsku. Kokku leiti seitse tervet betooniläbistavat mürsku. Lisaks neile leiti kaks poolikut 75-millimeetrist mürsku ja üks 50-millimeetrine poolik miinipildujamiin.

Lõuna-Eesti pommirühma juhataja Indrek Tõnsoni sõnul oli juhtum tavapäratu. «Meie jaoks pakkus väljakutse pinevust,» ütles ta. «Ei mäleta, et nii pikka aega haritud lageda põllu pealt oleks varem Lõuna-Eestis sellises koguses betooniläbistavaid mürske leitud.»

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha või sellesarnase eseme leidmise korral ei tohi seda puudutada ega kuhugi viia, vaid leiust tuleb teatada hädaabinumbril 112.

Kasulik on märgistada leiu asukoht ning jätta see meelde. Peale 112 teavitamist ei pea jääma demineerijaid ootama. Helistamisel küsitakse teie kontaktandmeid ning vajaduse korral täpsustatakse leiu asukoht hiljem üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles