Talgulised asuvad taas prügistajate järelt koristama

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg näitas eile ennelõunal Jaamamõisa oja äärset ala, mille järsku kallast katavad ehituspraht ja vanad rehvid.
Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg näitas eile ennelõunal Jaamamõisa oja äärset ala, mille järsku kallast katavad ehituspraht ja vanad rehvid. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal algasid Tartus heakorratalgud, mille käigus teevad linlased korda linnale ja riigile kuuluvad hoolduslepinguta alad. Kuigi Eesti on nüüdseks juba üle kümne aasta maailmas kuulsust kogunud «Teeme ära!» koristustalgutega, on Tartu linna heakorratalgute traditsioon sellest ettevõtmisest veel kümme aastat vanem.

Talgupäev «Teeme ära!» ja Tartu heakorratalgud leiavad aset enam-vähem samal ajal. Nende ettevõtmiste vahe seisneb selles, et «Teeme ära!» talgutel otsivad inimesed ise koha, mis vaja korda teha, linna heakorratalgutel on aga linnamajanduse osakond välja selgitanud piirkonnad, mis vajavad korrastamist, ning annavad igale registreerunud rühmale kätte platsi.

«Igale poole ei saa näiteks lastega koristama minna, mõnes kohas on vaja rohkem, mõnes jälle vähem abikäsi,» rääkis heakorratalgute eestvedaja, linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles