Variku viaduktil algas kevadine suurpuhastus

Tartu Postimees
Copy
Eile algas Variku viadukti pesu.
Eile algas Variku viadukti pesu. Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal asus maanteeamet talve jooksul puistatud soola Variku viaduktilt maha pesema, mistõttu oli eile ja on ka täna seal üks sõidusuund suletud ja liiklus häiritud.

Maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt ütles, et ligi poole kilomeetri pikkune Variku viadukt on Lõuna-Eestis maanteeameti hooldusalasse jäävatest pikim ja selle pesemine võib aega võtta kaks päeva. Hoolduse käigus pestakse maanteeameti tellimusel puhtaks nii asfalt kui ka betoon viadukti äärtes.

Maanteeamet võtab viaduktide ja sildade pesemise ette iga aasta kevadel. Järk-järgult saavad puhtaks ka teised Lõuna regiooni hoole all oleva viie maakonna maanteesillad, näiteks tehakse korda Elva lähistel asuv Kulbilohu viadukt.

Tartu linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul käib linnas asi teisiti ning sildu puhastatakse vastavalt vajadusele, iga kevad kõiki ülikoolilinna sildu ja viadukte ei pesta. Aprilli alguses lasi linn tänavahooldusfirmadel sildade ja viaduktide vuugid puhtaks teha. Samuti on osa Ihaste sillast ära pestud. Kas ka teised sillad vajavad pesemist, selgub töö käigus.

Variku viadukti pesemine lõpeb kava järgi täna. Autojuhtidel tuleb sel suvel väga suure liiklusega Variku viaduktil ligi kuu aega piirangutega arvestada, sest maanteeamet laseb sel remontida vuugid. Pärast seda saab maanteesild ka uue asfaldi. Need tööd on kavandatud juunisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles