Enamikule eestlastele kõlavad ilmselt tuttavalt kartulisordid «Jõgeva kollane», «Ando» ja «Ants». Lisaks neile on paljude teiste seas Eestis aretatud sellised kartulisordid nagu lauakartul «Anti», kartulikrõpsudeks sobiv «Reet» ja mõnusalt jahune pudrukartul «Maret». Ka on Eesti sordiaretajad sel kümnendil aretanud kaks uut sorti «Teele» ja «Tiina».
Tellijale
Eestimaine kartulipreili «Teele» kipub ilusa suveilmaga pirtsutama
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ometi enamikus toidupoodides neid kartulisorte müügil pole. Meie kauplustes leidub küll kartulit, mille kõrval ilutseb kiri «päritolumaa Eesti», kuid sordid on sageli «Flavia», «Gala» või «Laura», mis on aretatud hoopis Saksamaal.