Eestimaine kartulipreili «Teele» kipub ilusa suveilmaga pirtsutama

Mullune kuum suvi paisutas Saare-Anni talu põldudel kartulisordi «Teele» mugulaid isegi 700−800 grammi raskuseks.

FOTO: Kristjan Teedema

Enamikule eestlastele kõlavad ilmselt tuttavalt kartulisordid «Jõgeva kollane», «Ando» ja «Ants». Lisaks neile on paljude teiste seas Eestis aretatud sellised kartulisordid nagu lauakartul «Anti», kartulikrõpsudeks sobiv «Reet» ja mõnusalt jahune pudrukartul «Maret». Ka on Eesti sordiaretajad sel kümnendil aretanud kaks uut sorti «Teele» ja «Tiina».

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Ometi enamikus toidupoodides neid kartulisorte müügil pole. Meie kauplustes leidub küll kartulit, mille kõrval ilutseb kiri «päritolumaa Eesti», kuid sordid on sageli «Flavia», «Gala» või «Laura», mis on aretatud hoopis Saksamaal.

Mõned kartulikasvatajad on siiski andnud ka Eestis aretatud kartulisortidele võimaluse.

Tagasi üles