Riia tänava lindude isand vilistab majanaabrite meelepahale (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Fedotov oma armastatud tuvisid söötmas. Kuus kuluvat tal lindude toidule 50-60 eurot.
Fjodor Fedotov oma armastatud tuvisid söötmas. Kuus kuluvat tal lindude toidule 50-60 eurot. Foto: Margus Ansu

Tuvid. Kümned tuvid kudrutamas aknalaudadel, trepikoja varikatusel ja ukseesisel asfaldil, mis on lindude väljaheidetest kirju. Siin-seal keksivad ka varblased ja hakid. Tegemist pole mõne prügimäelähedase hruštšovkaga. Selline vaatepilt avaneb Tartu südalinnas Riia 10 asuva kunagise ohvitseride maja sisehoovis.

«See on pikem lugu,» ohkab suure maja korteriühistu esimees Raivo Kaljuorg. «Linde on siin juba aastaid toitnud kolmandal korrusel elav endine sõjaväelane. Oleme võtnud koosolekul vastu otsuse, et seda ei tohi teha, oleme proovinud temaga rääkida... Aga mõistlikku lahendust pole leidnud. Ta on suhteliselt agressiivne nende vastu, kes kipuvad nii-öelda tema territooriumile. Temaga on seetõttu olnud ka füüsilisi konflikte, kaasa arvatud mul endal.»

Anonüümseks jääda soovinud majaelanik lisas, et lindude toitmine ei piirdu ainult hooviga, tuvid lendavat ka pensionipõlve pidava mehe korterisse. Korteris avanev vaatepilt pidavat lindude ja sõnniku tõttu olema kohutav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles