Eesti lahingus võitsid venelased

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise lavalaudadel näitasid oma oskusi maailma tippbreikarid ja ka mõned päris algajad.
Vanemuise lavalaudadel näitasid oma oskusi maailma tippbreikarid ja ka mõned päris algajad. Foto: Sille Annuk

Laupäeva õhtul sai Vanemuise kontserdimajas särava lõpu tänavune breigi suurüritus Battle of Est ehk Eesti lahing, mis oli peajagu eelmistest üle.

Korraldajate mõte oli kohale tuua nelja breigimaailma tippsündmuse võitjad, et välja selgitada neist parim, kelle võiks nimetada mitteametlikult maailmameistriks. Kahjuks jäi üks neljast seekord tulemata.

Ootamatu võit

Viieste meeskondade ehk crew'de finaalis läksid vastamisi kaks Venemaa meeskonda, Top9 ja Predatorz, kes on aastaid kodumaa parima tiitli nimel kakelnud, kord peal üks, kord teine.

Seekord otsustasid kohtunikud kuulutada võitjaks Top9, mis peakorraldaja Oliver Soometsa sõnul paljusid üllatas. «Kohtunikud olid väga noored, võib-olla nad lõid Top9 nime ees natuke araks,» arvas Soomets, et Venemaa legendaarse crew’ võit tuli vanast rasvast.

«See, mis laval toimus, oli hullumeelne,» oli Soomets vastasseisudega väga rahul ning kindel, et Youtube’i üles pandud videoid vaadatakse kõikjal maailmas ja see teeb üritusegi tuntumaks.

Suure lootusega kohale tulnud eelmise aasta võitjad, prantslased meeskonnaga BboyFrance, langesid ootamatult konkurentsist juba veerandfinaalis.

Kuna meeskond oli kokku pandud prantsuse parimatest poegadest, olid nad algul pettunud, kuid leidsid teisi voore nähes, et kohtunike otsus oli õigustatud.

Meeste sõnul läksid nad veerandfinaali ehk pisut üleolevana ning ei tahtnud poolfinaali ja finaali lootuses kõiki trikke ette näidata. See aga mängis neile ninanipsu, edasi ei pääsetud ja publikul jäid nende uusimad trikid nägemata.

Ohtlik ala

Just prantslased andsid publikule aimu, kui kergesti võivad asjad breigis äparduda – suure hooga tehtud trikis põrkasid kaks breikarit peadpidi kokku nii tõsiselt, et üks hoidis tund hiljemgi peast kinni.

Pool aastat on korraldatud 2012. aasta breigilahingut, mis tuleb detsembri teisel nädalavahetusel nii nagu tänavunegi Tallinnas ja Tartus.

Soomets ütles, et tahab teha Battle of Estist suurvõistluse, kuhu iga aasta lõpuks koguneksid maailmanimed. Selleks ajaks on mujal mammutvõistlused möödas ning nende võitjad saavad koguneda Eestisse ja Tartusse mõõtu võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles