Riik laiendab jõuliselt Kärevere looduskaitseala

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui asjad kulgevad ladusalt, saab praegusest Raja-Kärevere hoiualast peagi osa samanimelisest looduskaitsealast.
Kui asjad kulgevad ladusalt, saab praegusest Raja-Kärevere hoiualast peagi osa samanimelisest looduskaitsealast. Foto: Margus Ansu

Tosina aasta eest moodustatud Kärevere looduskaitseala on märkimisväärselt suurenemas: kui praegu on Emajõe-äärses piirkonnas kaitse alla võetud 3000 hektarit maad, siis keskkonnaameti plaani järgi lisandub veel umbes 4000 hektarit. Nii tekib Tartu linna ja Tartu valla territooriumile Raja-Kärevere looduskaitseala.

Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Kristel Tatsi selgitas, et ülekaalukalt Tartu valda jäävate uute alade kaitse alla võtmine tuleneb ennekõike riiklikust metsanduse arengukavast, mille järgi peaks Eestis olema rohkem salu- ja soovikumetsi. Et piirkonnas on enamikus just need metsatüübid, näebki keskkonnaamet Sepa-Koogi-Laeva tee ja Kärevere–Kärkna maantee vahele jäävaid metsamassiive uue looduskaitseala osana.

Rangem kord

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles