Õpilaste teadusfestival toob kokku teadushuvilised ja parimad uurimistööde tegijad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor teadusemees.
Noor teadusemees. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eesti teadusagentuur korraldab homme ja ülehomme Tartus Eesti Rahva Muuseumis õpilaste viienda teadusfestivali, kus tunnustatakse õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid ning mida raamib teaduse ja tehnoloogiaga seotud festivaliprogramm.

Festivalil tutvustavad oma tööd 99 parima uurimistöö ja 23 algkooli teadusprojekti autorid. Pääs teadusfestivalile on prii ja oodatud on kõik huvilised. Festivalile on registreerunud üle 130 õpilasrühma (ligi 4000 õpilast ja õpetajat) koolidest üle Eesti. 

46 teadust populariseerivat asutust või üksust pakuvad võimalusi uurimiseks ja isetegemiseks, toimub põnevaid etteasteid, mänge ja katseid, esinevad „Rakett 69“ ja teadusteatrid, osaleda saab töötubades ning kohtuda suurel laval teadlaste ja inseneridega.

Muu hulgas on igaühel võimalus end proovile panna lasertakistusrajal, näha läbi liitreaalsuse sadu miljoneid aastaid tagasi elanud loomi ja meid ümbritsevat mikromaailma, õppida robotite programmeerimist ja proovida kätt robotite mängus ning vaadata filmi krüptoraha võimalustest ja ohtudest. 

17. aprillil  kell 14.15 algaval õpilaste teadustööde konkursi autasustamisel annab haridus- ja teadusministeeriumi teaduse asekantsler Indrek Reimand kätte 12 riiklikku preemiat, lisaks annavad ligi 30 organisatsiooni üle ka oma eripreemiad.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursi eesmärk on toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ning tunnustada uurimistööga tegelevaid noori ja nende juhendajaid. 18. konkursile esitati 180 tööd 67 koolist. Konkursi auhinnafond on 11 400 eurot  ja riiklike preemiatega tunnustatakse nii tööde autoreid kui nende juhendajaid. Oma lemmikud saavad valida ka teadusfestivalilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles