Tartu ülikooli kolledžid vaevlevad rahahädas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia peahoone seinal on suur silt "Siin elabki kultuur!". Paraku on viimasel ajal tekkinud rahal selle koha leidmisega raskusi.
Kultuuriakadeemia peahoone seinal on suur silt "Siin elabki kultuur!". Paraku on viimasel ajal tekkinud rahal selle koha leidmisega raskusi. Foto: Marko Saarm

Tartu ülikooli regionaalsed kolledžid on hädas alarahastamisega ning Viljandi kultuuriakadeemia on seetõttu viimasel ajal vähendanud personali ja peatanud arendustegevuse, teatas eile ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Viimases hädas pöördus akadeemia Viljandi linnavalitsuse poole, kellelt palub rahalist abi.

Viljandi linnavalitsus pole kultuuriakadeemia abipalvet veel arutanud ja teeb seda alles pärast uue valitsuse ametisseasumist.

«Mul on väga kurb sellist kirja lugeda. Me oleme väga uhked Viljandi kultuuriakadeemia üle ja minu meelest on see väga piinlik, et Eestis on üldse tekkinud olukord, et kõrgharidus on jäänud sellisesse olukorda,» kommenteeris Viljandi abilinnapea Janika Gedvil.

Tartu ülikooli rektori Toomas Asseri sõnul vajavad Narva, Pärnu ja Viljandi kolledžid aastaseks lisarahastuseks 900 000 eurot. Lisaraha taotlust toetab ka haridusministeerium.

Tartu ülikooli senat tegi juba möödunud sügisel pöördumise haridusministeeriumile, et leida kolledžite tegevuskulude jaoks lisaraha. Nii Tartu ülikool kui ka haridusministeerium näevad seda, et kolledžite lisaraha ei peaks tulema tegevustoetuse arvelt, vaid teistelt ministeeriumitelt, kuna kolledžid ei tegele üksnes õpetamisega, vaid neil on ka laiem regionaalne mõju.

Asser kinnitas, et praegu ei ähvarda siiski ühtki nende kolledžit kinnipanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles