Maarjamõisa haiglas algab suvel suur remont nii köögis kui ka palatites

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla iga päev kella viiest hommikul õhtul kella kaheksani töötavas keskköögis algab mõne kuu pärast suur ümbeehitus ja laiendamine, kokkamine ei tohi seal seal ajal katkeda.
Tartu ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla iga päev kella viiest hommikul õhtul kella kaheksani töötavas keskköögis algab mõne kuu pärast suur ümbeehitus ja laiendamine, kokkamine ei tohi seal seal ajal katkeda. Foto: Sille Annuk

Maarjamõisa suure haigla töötajaid ja patsiente ootab keeruline aasta, sest seal läheb mõne kuu pärast lahti kolme vana korpuse ümberehitus nii keldris kui ka kõrgematel korrustel. Need suured tööd on vaja käsile võtta, et tuleval aastal saaks alata meditsiinilinnaku kolmanda haiglakompleksi rajamine.

Tartu ülikooli kliinikum on välja kuulutanud riigihanke Puusepa 8 hoone A-, B- ja E-korpuse osaliseks rekonstrueerimiseks. «Kõigis neis kolmes korpuses on tulemas keerulised tööd, sest ehitajatel tuleb tegutseda toimivas meditsiiniasutuses,» tõdes Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige Marek Seer.

Keeruline töö ootab ehitajaid E-korpuses, mille keldris töötab hommikul kell viis alustav ja õhtul kell kaheksa lõpetav keskköök, mille töö ei tohi katkeda ka laienduse rajamise ajal. Lisaks keskköögi laiendamisele läheb sama korpuse teisel korrusel töösse poolesaja kohaga söökla. Sellele tehakse sisehoovi poole juurdeehitis, mille valmimise järel on sööklas kohti ligi 150 lõunatajale. Söökla ümberehitus algab kava järgi augustis ning söögikoht suletakse oma neljaks kuuks, täpne tööplaan selgub pärast ehitaja leidmist ja tööplaani kinnitamist.

Marek Seer selgitas, et tööd B- ja E-korpuses on vajalikud Maarjamõisa meditsiinilinnaku kolmanda ehitusjärgu hulka kuuluva uue C-korpuse rajamiseks, kuhu tulevad operatsiooniplokk, kõrvakliinik, perekeskus ning näo- ja lõualuukirurgia osakond.

Uue C-korpuse ning erakorralise meditsiiniosakonna (EMO) parkla asemele lastekliiniku M-korpuse rajamine algab järgmisel ja lõpeb 2022. aastal.

Vanas A-korpuses on põhjalikuks uuendamiseks peaaegu tühjaks kolitud viienda ja kuuenda korruse kaks palatiosakonda. «Seni olid siin suured palatid, pärast põhjalikku remonti on neil kahel korrusel ühe- ja kahekohalised palatid koos oma WC ja duširuumiga nagu haigla uusimates osades,» selgitas Maarjamõisa meditsiinilinnaku projektijuht Toomas Kivastik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles