Ehitajad lõpetavad kirikus esimest korrust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Taastatavas Maarja kirikus omanikujärelevalvet tegev Riivo Klaas (vasakult), ASi Eviko objektijuht Jüri Karja ja SA Tartu Maarja Kirik juhataja Silvia Leiaru vaatasid kolmapäeval üle hiljuti valatud kirikusaali põranda ja sellegi, kas tuviauk laes on ikka kindlalt kinni.
Taastatavas Maarja kirikus omanikujärelevalvet tegev Riivo Klaas (vasakult), ASi Eviko objektijuht Jüri Karja ja SA Tartu Maarja Kirik juhataja Silvia Leiaru vaatasid kolmapäeval üle hiljuti valatud kirikusaali põranda ja sellegi, kas tuviauk laes on ikka kindlalt kinni. Foto: Margus Ansu

Lammutatud on põranda aluspostid, rõdud, kiriku sisemuses tehtud väljakaeved, valatud taldmikud, ehitatud betoonplokkidest siseseinad, ajutine käigutee peauksest ning valatud ligi 400-ruutmeetrine vahelagi, mis on ühtlasi 300 istekohaga kirikusaali põrand, loetles kirikut taastava sihtasutuse Tartu Maarja Kirik juhataja Silvia Leiaru tehtud töid.

Alumisele korrusele, mille müürid on nüüd valmis, tulevad 70-ruutmeetrine saal näiteks seminaride korraldamiseks, ruumid tööks laste ja noortega ning mõned kabinetid. Kirikusaal on teisel korrusel. Mõlemale korrusele tehakse ka rentimiseks bürooruumid. «Üürirahaga saame tulevikus tasuda näiteks kiriku kütmise ja elektri eest,» selgitas Silvia Leiaru.

Eile hakkasid ehitajad suurele vahelaele paigaldama piirdeid, samuti käis treppide tegemine. «Aprilli lõpuks on meil siin kõik valmis,» kinnitas Eviko objektijuht Jüri Karja.

Taastamise esimese järgu töödeks läks koos käibemaksuga 235 200 eurot. Kiriku otsast lõpuni taastamiseks on tarvis ligi viis miljonit eurot, seda raha sihtasutusel pole. «Teeme tööd samm-sammult,» ütles Silvia Leiaru.

Sel aastal algab torni ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles