Muuseumeisse jõudis ühel ajal kaks haruldust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro ja nukk Ölkän, mis osteti Tallinnast ühele Soome tatari tüdrukule 86 aastat tagasi.
Mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro ja nukk Ölkän, mis osteti Tallinnast ühele Soome tatari tüdrukule 86 aastat tagasi. Foto: Sille Annuk

Eile keskpäeval paigutasid Tartu mänguasjamuuseumi töötajad muuseumi linnalaste tuppa nuku, millega ligi üheksakümmend aastat tagasi mängis üks Soomes elanud tatari rahvusest tüdruk. Kaks kilomeetrit eemal Eesti Rahva Muuseumi fotolaboris oli samal ajal lauale lahti pakitud Lübeckist kohale jõudnud puust kodalukk. Nukku ja lukku ühendab asjaolu, et kuigi pikalt asunud võõrsil, on need valmistatud Eestis.

85 aastat Soomes

Mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro rääkis, et 1930. aastate algusest pärit nuku teeb ühelt poolt eriliseks selle lugu, kuid teisalt näitab see, kui hästi võib toimida muuseumide koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles