Maamessil osaleb üle saja Tartu linna ja maakonna ettevõtte

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess möödunud aastal.
Maamess möödunud aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

25.–27. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses iga-aastane maaelu suursündmus maamess, millest võtab osa ka 105 Tartu ja Tartumaa ettevõtet.

 

Maamess on Eesti suurim mess, mis toob igal aastal kokku sadu ettevõtteid ning kümneid tuhandeid külastajaid. Tänavu on messist osa võtmas 480 firmat 12 riigist. Kümnendik eksponentidest on välismaist päritolu, ülejäänud Eestist. Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul on tänavu osalejaid kõikidest Eesti maakondadest. «Meil kui korraldajatel on hea meel, et maamess on üleriigilise tuntusega ning üha enam leiab tee messile ka võõrmaist publikut,» sõnas ta.

Tartus ja Tartumaal tegutsevad ettevõtteid on maamessi eksponentidest viiendik. «Võrreldes mullusega on kohalike firmade huvi maamessi vastu kasvanud. Kui möödunud aastal oli Tartust ja Tartumaalt 83 ettevõtet, siis tänavu juba 105,» märkis Kikkul. Ta lisas, et esindatud on nii põllumajanduse, metsanduse, aianduse kui toidu valdkonnas tegutsevad firmad.

Juba aastaid on maamessil traditsioon tõsta esile innovaatilisi masinaid või tehnoloogiaid ehk nn messinaelu. Tänavu saavad sellise tunnustuse 14 eksponaati, kolm neist lähipiirkonnast. GP Baltic esitleb esimest korda Eestis uue põlvkonna Kirovetsi traktorit, Agri Partner näitab Bonino haljasmassi kogurit ning Reginett tehisintelligentsi võimekusega neljarattaveoga robotniidukit.

«Ettevõtjad suhtuvad maamessi tõsiselt ning hoolitsevad selle eest, et külastajatel oleks võimalik tutvuda valdkonna suuremate uudistega. Ka tänavu on hulgaliselt masinaid ja seadmeid, mida esmaesitletakse just maamessil,» rääkis korraldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles