Lavastajana auhinnatud näitleja Karl Laumets võtab teatris appi keemia

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Laumets (28) silmitseb Vanemuise suure maja saalis lava, kus ta on üles astunud sama teatri näitlejana aastast 2016.
Karl Laumets (28) silmitseb Vanemuise suure maja saalis lava, kus ta on üles astunud sama teatri näitlejana aastast 2016. Foto: Margus Ansu

Vanemuise näitleja Karl Laumets sai teatriaasta auhindade jagamisel auhinna selle eest, et on lavastanud «Kalevipoja». Täna tuleb see nüüdsel hooajal Sadamateatris viimast korda vaatajate ette ja saal on välja müüdud, nagu ka peaaegu kõikidel eelmistel kordadel. Intervjuus räägib laureaat lavastamisest ja näitlemisest, aga veidi ka keemiast.

Millega seletate oma debüütlavastuse nii suurt publikumenu?

Ma loodan, et see on huvi meie rahvuseepose vastu. Kahtlustan, et väga paljud ei ole võtnud «Kalevipoega» ise läbi lugeda ja lavastus on neile üks võimalus teha esimene sügavam tutvus meie eeposega, Kreutzwaldi enda tekstiga. Loodetavasti on publikut toonud juurde ka suusõnaline soovitus nendelt, kes on lavastust näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles