Romaani esitlusele annab hoogu rahvatantsurühm

Raimu Hanson
Copy
Kirjanik ja lavastaja Urmas Vadi.
Kirjanik ja lavastaja Urmas Vadi. Foto: Albert Truuväärt

Urmas Vadi on kirjutanud romaani «Ballettmeister» ja avaldanud selle Loomingu Raamatukogu sarjas. Täna kell 18 toimub esitlus Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19), kus autoriga vestleb raamatu toimetaja Triinu Tamm. Tavatuks teeb esitluse asjaolu, et sealsamas astub kirjandushuviliste ees üles rahvatantsurühm Torbikud.

Kümme aastat tagasi aprillis esietendus Endla teatri Küünis sama autori samanimeline pseudoajalooline põnevuslugu. Näidendi romaaniks kirjutamisel on Vadi rikastanud lugu uute kõrvaltegelastega ning ühtlasi lisanud olukordi, mis menukalt mängitud lavastuses vaatajate ette ei tulnud.

«Ballettmeistri» esikaas.
«Ballettmeistri» esikaas. Foto: Repro

«Ballettmeister» heidab uut valgust Eesti ajaloo ühe pöördelise ajajärgu telgitagustesse, keskendudes sündmustele 1940. aastate alguses, kui Eesti Vabariik on juba lakanud olemast, president Päts on Venemaal vangistuses ja olukord näib väljapääsmatu. Presidenti saadetakse päästma rahvatantsuansambel Sõleke.

Autor otsib romaanis vastust muu hulgas sellistele küsimustele: kas kunst ja ilu päästavad maailma ja mis on eesti rahvatantsu saladus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles