Suletud siibriga pliidist imbunud vingu tõttu hukkus 88-aastane mees

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmuküünal.
Kalmuküünal. Foto: Margus Ansu / Postimees

7. aprillil kell 20.45 kutsuti päästjad kontrollima tuleohutust Tartus Kolde tänaval asuvasse elumajja, kust leiti hukkunud mees. Päästjad mõõtsid ruumide õhus suure vingugaasisisalduse.

Pliidi siiber oli suletud, kuid pliidi alt leiti pooleldi põlenud puud, mis siibri avamise järel kohe süttisid. Ruumides oli viibinud ka elanikust 55-aastane naine, kes viidi haiglasse. Päästjad juhivad tähelepanu sellele, et nähtamatut ja lõhnatut, kuid ülimürgist vingugaasi aitab õhust tuvastada ainult vingugaasiandur.

Tavaline suitsuandur vingugaasile ei reageeri. Vingumürgistusele on iseloomulik peavalu, peapööritus, kohin kõrvades, õhupuuduse tunne, iiveldus, üldine nõrkus ja apaatsus. Mürgistuse süvenemisel tekib motoorsete keskuste halvatus, kusjuures teadvus säilib. See tähendab, et inimene saab aru tekkinud ohu suurusest, tahab ohtlikust keskkonnast väljuda, kuid ei suuda seda enam teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles