Talisuplejad lõpetasid hooaja Onega jääbasseinis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjalas Tartu au üleval hoidnud Tartu talisuplejad: Risto Mets (vasakult), viis medalit võitnud Malle Elvet ja ühe medali võitnud Mart Nöps.
Karjalas Tartu au üleval hoidnud Tartu talisuplejad: Risto Mets (vasakult), viis medalit võitnud Malle Elvet ja ühe medali võitnud Mart Nöps. Foto: Erakogu

Karjalas Petrozavodskis tõmmati joon alla tänavusele taliujumise hooajale, kui peeti IWSA (International Winterswimming Association) karikasarja viimane, viies etapp.

Võistlus toimus Onega järves 60 cm paksusesse jäässe rajatud 8-realises ja 25 meetri pikkuses basseinis. Eestist osales üheksa ujujat, nende seas ka kolm tartlast: Malle Elvet, Risto Mets ja Märt Nöps. Elvet võitis kolm hõbedat ja kaks pronksi, Nöps ühe pronksi. Kokku said eestlased 18 medalit. IWSA hooaja kokkuvõttes saavutas Elvet oma vanuserühmas esikoha.

Malle Elvet märkis, et võistlus oli väga hästi korraldatud. Suurepärane ilm aitas kaasa ka paljude isiklike ja rahvusrekordite sünnile. «Üllatav oli ka suur pealtvaatjate hulk. Võistlustules oli arvukalt maailma nimekaid taliujujaid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles