Noored ja lapsed peavad täna A Le Coqi spordihallis judolahinguid

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul oli A Le Coqi spordihalli judosaal rahvast pungil. Tuliseid lahinguid peavad Tartu kevadturniiril judos kuni kella neljani poisid ja tüdrukud vanuses 10–14. Kaasa elama olid tulnud ka paljud lapsevanemad.

Rahvusvahelistele võistlusele registreerus 300 võistlejat. Võistluste korraldaja, Tartu spordiklubi Zen treener Einar Suur ütles, et tegu on suure kontrollvõistlusega enne Eesti meistrivõistlusi.

Võistluste esimesed matšid olid lühikesed ja intensiivsed. Võidu toob üks ippon (kahepunktine puhas heide) või kaks wazarit (ühepunktine heide). «Lastel käib see asi kiirelt, aga mõnikord tuleb kasutada ka lisaaega,» selgitas Suur.

Kohal olid kauged külalised Saudi-Araabiast, kelle võistkonda kuulus ka viis tüdrukut. «Esimest korda on Eestis võistlustel meie riigi tüdrukud, eelnevatel aastatel oleme käinud poistega,» ütles Saudi-Araabia võistkonna treener Wajdi Harrabi. Küsimusele, kas Saudi-Araabia avalik arvamus tüdrukute judoga tegelemist toetab, vastas ta: «Kõik uksed on praegu selle ala puhul tüdrukutele lahti. Me mõtleme tulevikule ja miks mitte ka tulemustele olümpiamängudel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles