Just Läti toob Aparaaditehasesse meie lõunanaabrite kultuuri

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just Läti tegevust juhib Tartu läti seltsi esinaine Ilze Salnāja–Värv.
Just Läti tegevust juhib Tartu läti seltsi esinaine Ilze Salnāja–Värv. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval, 6. aprillil kell 14 avatakse Aparaaditehases (Kastani 42) pidulikult Läti nüüdiskultuuri, disaini ja väiketootjaid tutvustav kultuurituba Just Läti. Avama tulevad teiste hulgas Läti Vabariigi suursaadik Eestis Raimonds Jansons ja Contra, kuulata saab muusikat ning proovida läti jookide ja toitude maitset.

Just Läti tegevust juhib Tartu Läti seltsi esinaine Ilze Salnāja–Värv. «Soovime tutvustada Tartu elanikele ja linna külalistele läti kunsti, kirjandust, nüüdisaegse knihviga rahvariideid ja ehtekunsti,» märkis ta. «Külastajad saavad tutvuda läti toidu ja jookidega. Oleme alustanud koostööd Läti disaini kaubamärkidega, nagu Cita Rota, Amber Sisters, San Fashion, Rain Sister, Beji Magab, Renate Rose jt.»

Esimeseks näituseks on välja pandud kunstnik Zane Shumeiko pilte. Just Lätis on Salnāja–Värvi sõnul kavas korraldada ka filmiseansse ja kontserte.

Just Lätisse saab minna Aparaaditehase hoovist läbi kasvuhoone, mis on püstitatud ukse ette.
Just Lätisse saab minna Aparaaditehase hoovist läbi kasvuhoone, mis on püstitatud ukse ette. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles