Punktuaalselt perearsti korraldusi täitnud vanahärra sundis politseinikke akna kaudu korterisse ronima

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuur jagas sotsiaalmeedias postitust, mis osutab, et telefoni tasub käeulatuses hoida ka siis, kui perearst on soovitanud vaikselt voodis lamada.

Nimelt oli politsei saanud teate, et Tartus ei saada mõnda aega kontakti eakama härraga ning oli põhjust arvata, et ta võib olla abivajavas seisus. Telefonile härra ei vastanud ning koduuksele koputamistele keegi ei reageerinud. Korrapidaja kontrollis kiirelt, ega eakas härra mõnes raviasutuses viibi ning saatis abijõud mehe korterit kontrollima.

«Aknast korterisse sisenenud päästjatele vaatas voodist teki alt vastu muhelev härra, terve nagu purikas. Ta märkis, et perearst andis range soovituse olla mõned päevad voodirežiimil ja mitte liikuda. Sestap ei saanud ta tulla ka uksele ega vastata telefonile. Kui sagedamini räägitakse, et arste ei kuulata ja nende soovitusi ei järgita, näitas see härra ilmekalt, kui tähtis on parema tervise nimel arsti nõu täpselt järgida,» seisab postituses.

Politsei soovitab omalt poolt siiski nii voodirežiimil kui igal muul juhul telefon võimalusel käeulatuses hoida ja kõnedele vastata nii, et lähedastel püsiks teadmine – teiega on kõik korras. «See sõrmeliigutus ja paar sõna, et olete elus ja terve, säästab lähedasi suurest südamevalust,» rõhutavad korrakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles